Hodonín: Občany navržené hřiště s altánem a výběh pro psy již slouží svému účelu

23.12.2021 10:13 | Tisková zpráva

Dvě nové stavby, které vznikly z nápadu občanů ve spolupráci s městem v procesu tzv. participativního rozpočtování, začínají sloužit obyvatelům města. Jedná se o workoutové hřiště s altánem v Polní ulici a bezpečný výběh pro psy na sídlišti Jihovýchod.

Hodonín: Občany navržené hřiště s altánem a výběh pro psy již slouží svému účelu
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

V ulici Polní vedle budovy pečovatelské služby mají obyvatelé lokality k dispozici nové venkovní hřiště s dřevěným altánem a lavičkami. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Návštěvníci hřiště si mohou protáhnout těla na některém ze tří pevně instalovaných fitness zařízeních a procvičit si třeba klouby nebo ramena. Využití jistě najde hřiště pro stále oblíbenější hru pétanque.

Jiné hřiště pro trávení volného času vzniklo v okrajové jihovýchodní části města v ulici Jižní. Tam na travnaté ploše o rozloze přibližně 432 metrů čtverečních vyrostlo hřiště pro psy. Jedná se o oplocenou travnatou plochu, na níž jsou rozmístěny překážky pro psy a mobiliář – lavičky a psí záchody. Pejsci mají k dispozici dvě jednoduché nízké překážky, kladinu a kruhový proskok. Uprostřed plochy je osazena lípa s ochranným plůtkem a jižní a severní stranu doplňují stromy a keře.

Oba projekty vzešly z návrhů občanů před dvěma lety. Představení participativních rozpočtů se koná střídavě s veřejným fórem ob jeden rok. Další z vítězných projektů prvního ročníku participativního rozpočtování - záhony lučního kvítí v Bažantnici - byl dokončen už na podzim roku 2020. Čtvrtý projekt – tzv. kapesní park u okružní křižovatky v Měšťanské ulici - měl složitější přípravu a vznikne v roce 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …