Hodonín: Oprava silnice omezí dopravu ve městě

20.07.2019 12:47

Kvůli opravě mostu u slovenského města Holíče bude od pondělí 22. července na tři měsíce uzavřena obousměrná doprava po silnici I/51 z Hodonína do Holíče.

Hodonín: Oprava silnice omezí dopravu ve městě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Pro cestující bude zavedena náhradní doprava po železnici. V době uzavírky se bude v Hodoníně opravovat také další část silnice I/51, tzv. malého obchvatu města. Ta potrvá do poloviny září.

Dopravní tah z Hodonína do Holíče bude neprůjezdný

V době od 22. července do 31. října 2019 bude oboustranně uzavřena silnice I/51 z Hodonína do slovenského města Holíč. Důvodem je bourání a výstavba nového mostu na slovenské straně přes Výtržinu před Holíčem u odbočky na holíčské letiště. Investorem stavby je Slovenská správa ciest. Pro motoristy, osobní i nákladní automobily, cestující na Slovensko, je stanovena obousměrná objízdná trasa po silnici I/55 kolem Hodonína a po silnici I/70 kolem Sudoměřic ve směru na Skalici a Holíč. Pro cestující je zajištěna obousměrná doprava po železniční trati Hodonín – Holíč. V pracovní dny bude vypravováno 10 párů spojů, mimo pracovní dny 6 párů spojů. Jízdné v jednom směru stojí 1,2 € a platit je možné také v Kč. V době úplné uzavírky bude nadále v provozu autobusová linka č. 910 Hodonín – Veselí nad Moravou, která však nebude jezdit do Holíče. Informace o jízdních řádech autobusové linky č. 910 a vlakového spoje najdete na webových stránkách společnosti KORDIS ZDE.

V době uzavírky silnice I/51 ve směru na Slovensko se počítá i s opravou povrchu mostovky na hraničním mostě přes řeku Moravu.

Jízdní řád náhradní vlakové dopravy Hodonín - Holíč - Hodonín ZDE.

Současně se bude opravovat i komunikace na ul. Velkomoravské

Od 22. července do 15. září 2019 pokračují práce na opravě povrchu komunikace I/51 v Hodoníně. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic ČR. Jedná se o přibližně 700 metrů dlouhý úsek od kruhové křižovatky u bývalé ekonomické školy až po výjezd z areálu ZZN před železničním viaduktem. Úsek je uzavřen pro osobní i nákladní dopravu a pro motoristy jsou stanoveny objízdné trasy. Pro osobní automobily do 3,5 tuny je stanovena objízdná trasa městem přes třídu Bří Čapků a Družstevní čtvrť na křižovatku s Brněnskou ulicí a dále přes ulici Uprkovu a Dvořákovu kolem autobusového nádraží k ulici Velkomoravské. Pro těžké automobily nad 3,5 tuny cestující ze směru od Břeclavi na Slovensko je stanovena obousměrná objízdná trasa po silnici I/55 kolem Hodonína a dále po silnici I/70 kolem Sudoměřic na Skalici a Holíč.

Oprava mostu na Brněnské končí

Na druhou stranu k 22. červenci skončí práce na rekonstrukci mostu v Brněnské ulici a bude předán do zkušebního provozu. Investorem stavby za přibližně 66 milionů korun je Jihomoravský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…