Hodonín: Práce na odkanalizování Výhonu probíhají především v podzemí

30.01.2021 14:52

Před pár dny začaly práce na odvedení dešťových vod z lokality Výhon. Práce se provádějí po etapách a budou spojeny s dílčími dopravními omezeními. Jsou daní za to, aby se lokalita Výhonu mohla změnit v místo pro bydlení.

Hodonín: Práce na odkanalizování Výhonu probíhají především v podzemí
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

S pracemi se začalo v ulici Partyzánská, dále budou pokračovat pod nedalekou okružní křižovatkou a na sídlišti Jihovýchod, na křižovatce ulic Konečná a Jižní. Z vykopaných šachet se bude pod terénem protlačovat kanál. Z důvodu bezpečnosti je však třeba na některých místech vyloučit či omezit i dopravu na povrchu.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

V průběhu stavby, která bude trvat téměř celý rok a vyjde město na přibližně 17 milionů korun, si stavební práce vyžádají částečná dopravní omezení či uzavírky komunikací. V první etapě se to týká především sídliště Jihovýchod a ulice Partyzánská, včetně okružní křižovatky. „V ulici Partyzánská a pod kruhovou křižovatkou se bude v podzemí protlačovat kanál o průměru 50 centimetrů na druhou stranu a dále k sídlišti Jihovýchod k Očovskému járku,“ přibližuje postup prací Jiří Lindovský z odboru investic a údržby. „Kvůli bezpečnosti a nestabilnímu podloží je třeba po dobu těchto prací omezit dopravu na povrchu,“ vysvětluje.

Uzavírka křižovatky ulic Konečná a Jižní na sídlišti Jihovýchod je plánována do 14. února, uzavírka ulice Partyzánská v úseku od Brandlovy ulice po okružní křižovatku je plánována do 16. dubna. Po tuto dobu bude omezena i doprava na okružní křižovatce. Snahou města i dodavatele stavby, společnosti VHS Břeclav, je dokončit stavbu před plánovaným termínem. Stavební práce pak budou pokračovat v další etapě přes ulici Partyzánskou v úseku od křižovatky s ulicí Brandlovou, Marxovu ulici k ulici Sídlištní a dále pod železniční tratí směrem k Výhonu.

Výhon je jednou z  lokalit, v níž by mohly vyrůst v brzké době nové rodinné domy. Podmínkou pro to, aby město mohlo zasíťovat celou tuto lokalitu, je odvedení dešťových a splaškových vod z území. Kanalizace odvede vodu do retenční nádrže. Na odtoku z retenční nádrže bude osazen regulátor, pomocí něho bude dešťová voda vypouštěna do dešťové kanalizace a odváděna do Očovského járku a do řeky Moravy. Splašková kanalizace bude napojena na stoku kanalizačního systému města na dolní cestě Marxovy ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Střeleckou soutěží veteráni uctili padlé vojáky

10:28 Liberec: Střeleckou soutěží veteráni uctili padlé vojáky

Dne 21. května 2024 se na semilské střelnici uskutečnil 17. ročník Memoriálu ppor. Petra Šimonky – o…