Hodonín: Rozpočet pro příští rok počítá s významnými investicemi

09.12.2021 13:07 | Tisková zpráva

Jedním z hlavních bodů programu jednání zastupitelstva města, které se sešlo 7. prosince, bylo projednání a schválení rozpočtu města na příští rok.

Hodonín: Rozpočet pro příští rok počítá s významnými investicemi
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Schválený rozpočet počítá s celkovými příjmy ve výši 712 milionů korun a výdaji ve výši 811 milionů korun. 

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí
Rozdíl pokryje přebytek hospodaření minulých let. Na investice město může využít 317 milionů korun, z toho 197 milionů korun připadá na nové investice.

„Ve srovnání s předchozími roky je plánovaný rozpočet na příští rok celkově vyšší, což je z větší části způsobeno tím, že ještě pokračují opravy poškozeného majetku města, které jsou financovány z pojistného krytí,“ objasnil na úvod projednávaného bodu Marián Maňák z odboru ekonomiky a financí. „Stejně tak do něj významným způsobem vstupují investiční akce, které se přesouvají z letošního roku. Ve výdajích rozpočet počítá i se splátkou úvěrů ve výši 8,4 milionu korun,“ doplnil informaci.

Na plánované investiční výdaje může město využít přibližně 317 milionů korun, což je ve srovnání s předcházejícím rokem o 91 milionů korun více. Investiční výdaje tvoří 38,5 procenta z celkových plánovaných výdajů, a to bez použití cizích zdrojů.

K největším investičním akcím budou patřit revitalizace bytového domu Pastelky (71 mil. Kč), dům přírody (40 mil. Kč), zateplení včetně rekuperace ZŠ Červené domky (36 mil. Kč), modernizace objektů základních a mateřských škol (20 mil. Kč), dokončení a profinancování lávky pro pěší a cyklisty přes silnici I/55 (20 mil. Kč). Každoročně rozpočet města počítá i s drobnějšími opravami a vysprávkami komunikací.

Pro předložený návrh rozpočtu zvedlo ruku 17 z 28 přítomných zastupitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …