Hoďte své starosti do ohně. V Pelhřimově opět stojí proslulé krematorium

13.08.2017 19:12

Máte problém, bolístku či starost? Všech neduhů je možné se zbavit díky fiktivnímu krematoriu, které bylo v Pelhřimově slavnostně odhaleno pro veřejnost za účasti starosty města Pelhřimova Františka Kučery a hlavních iniciátorů Miroslava Šimona, starosty Spolku přátel hasičských hudeb ČR a Vlastimila Studeného z generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Hoďte své starosti do ohně. V Pelhřimově opět stojí proslulé krematorium
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Provizorní krematorium, které je vyrobeno ze dřeva je umístěno denně před Turistickým a informačním centrem na Masarykově náměstí v Pelhřimově. Nebude zde stát dlouho, protože v sobotu 26. srpna v devět hodin večer jej totiž hasiči v rámci 17. ročníku celostátního hasičského festivalu dechových hudeb a dnů záchranářů i s trápeními, která lidé mohou napsat na lístek a vhodit dovnitř krematoria, spálí. Recesistickou akci pro obyvatele a návštěvníky Pelhřimova totiž připravují právě hasiči, kteří věří, že napsaná trápení po spálení úplně zmizí nebo alespoň zeslábnou.

Turisté, kteří zavítají do Pelhřimova se občas ptají místních obyvatel, kde najdou krematorium. Až tak je město Pelhřimov proslaveno díky roli Rudolfa Hrušínského z filmu Vesničko má středisková. „Tak víš, kam jeď? Jeď do Pelhřimova. Prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš,“ radil v roli lékaře (Skružného) hostinskému Bedřichovi.

Má to ale háček, to skutečné krematorium v Pelhřimově není a nikdy nebylo, tak právě proto vznikl nápad alespoň s fiktivním dočasným krematoriem, které se těší každoročně velkému úspěchu. Sami iniciátoři nezaháleli a svá trápení také vhodili do makety pelhřimovského krematoria.

Tak tedy ani vy neváhejte: „Hoďte své starosti do ohně a pohřběte je v popelu pelhřimovského krematoria“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…