Hořice: Nová budova autobusového nádraží začne sloužit od pondělí

19.09.2020 14:49

Za účasti představitelů Hořic byla slavnostně otevřena nová odbavovací hala na autobusovém nádraží. Veřejnost si zároveň celý interiér mohla prohlédnout a seznámit se s rozsahem služeb terminálu, které bude poskytovat.

Hořice: Nová budova autobusového nádraží začne sloužit od pondělí
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Budova s typickým pískovcovým obložením, kterému dominuje znak města a velkým světelným nápisem HOŘICE má vstupní halu s čekárnou, toaletami a informačními panely. Venkovní prostor doplňuje pak úložna na kola. Součástí projektu byla i výstavba chodníku od křižovatky s Havlíčkovou ulicí a prostranství před budovou, které doplnila lavička a výsadba červeného javoru. Budova se pro veřejnost otevírá v pondělí 21. září, otevřeno bude denně od 7 do 20 hod. Informační kancelář bude provozovat dopravní společnost BusLine, a.s.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

Ve foyer Divadelního sálu na radnici si veřejnost zároveň může prohlédnout výstavku fotografií, která přibližuje celý projekt modernizace autobusového nádraží. Výstavka je k vidění během otevíracích hodin úřadu minimálně do konce září.

Realizace celé modernizace autobusového nádraží započala získáním dotace v roce 2018 z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). První přípravné práce na projektu s názvem „Modernizace přestupního terminálu v Hořicích“ však započaly již v červenci roku 2016.

A jaké bylo financování? Celkový rozpočet projektu činil 13 mil. Kč. Z prostředků EU jsme díky dotaci získali 11 mil. Kč a dalších 650 tisíc přispěl stát ze svého rozpočtu. Město Hořice tak z vlastních zdrojů doplatilo spoluúčast ve výši cca 1,3 mil. Kč. Nejnákladnější byla nová odbavovací hala, která stála 10,5 mil. Kč. Částku 2,5 mil. Kč pak stála revitalizace stanovišť a „perónů“, včetně zásahů do silničního tělesa.

Vedení města děkuje všem, co se spolupodíleli na získání této velmi zajímavé dotace i na vlastní realizaci. Pevně věříme, že touto realizací dojde ke zkvalitnění dalšího veřejného prostoru v našem městě a konečně zde bude i odpovídající objekt pro informaci o odjezdech i příjezdech autobusů vč. sociálního zázemí a dalších prostor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…