Hořice: Nový jízdní řád přinese více přímých spojů

03.03.2021 16:59

Od neděle 7. 3. 2021 pojedou autobusy podle nového jízdního řádu. Změny přinesou více přímých spojů mezi většími městy.

Hořice: Nový jízdní řád přinese více přímých spojů
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

Linka z Hradce Králové do Deštného v Orlických horách se dočká nových přímých spojů. V odpolední špičce pojedou autobusy mezi Hradcem Králové a Dobruškou přes Třebechovice pod Orebem každou hodinu.

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí

Nové přímé spoje pojedou také mezi Náchodem a Trutnovem a mezi Trutnovem a Hradcem Králové.

„Stávající nabídku spojů mezi Trutnovem a Hradcem Králové doplní další spoje tak, že od 6:20 do 18:30 pojedou z Hradce Králové každé dvě hodiny. Mezi Hradcem Králové a Dvorem Králové nad Labem tyto spoje prokládají vlaky R14 tak, že každou hodinu jede přímý spoj,“ říká radní pro dopravu Václav Řehoř.

Hojně navštěvovaným Adršpašsko-teplickým skalám má od nadměrné automobilové dopravy pomoci zavedení čtyř nových párů autobusových spojů, které pojedou z Police nad Metují a zpět o víkendech.

Ve spolupráci se Středočeským krajem a tamním organizátorem regionální dopravy začne v oblasti Libáňska fungovat nová dopravní koncepce na mezikrajských linkách. Dílčí dopad bude mít i na ostatní linky.

„Cílem navržených úprav je zejména posílení spojení z oblasti Libáně, Kopidlna a Dětenic do Mladé Boleslavi, která je významným spádovým centrem pro daný region a je zde možnost přestupu do řady dalších směrů, zejména do Prahy. Cestujícím v oblasti Libáně doporučujeme podrobnější studium jízdních řádů,“ vysvětluje radní Václav Řehoř.

Více přímých spojů pojede také mezi Jičínem a Mladou Boleslaví.

Přehled změn jízdního řádu podle jednotlivých oblastí ZDE

S novým jízdním řádem začínají platit také nové názvy vybraných zastávek na území Královéhradeckého kraje. Informace o změnách názvů najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…