Hradec Králové: Hřiště u ZŠ Milady Horákové se otevírá v novém kabátu

03.10.2013 17:55

Další obrovský herní a sportovní prostor se otevře tento týden dětem i veřejnosti u základní školy Milady Horákové. Využijí ho nejen fotbalisté, ale i atleti či milovníci dalších míčových her. Město do rekonstrukce hřiště investovalo více než 16 mil. Kč.

Hradec Králové: Hřiště u ZŠ Milady Horákové se otevírá v novém kabátu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Areál zrekonstruovaného hřiště se rozprostírá na 16 tisících metrech čtverečných, doplňuje ho na čtyřech tisících metrech čtverečných fotbalové hřiště s umělým povrchem třetí generace, což zajistí jeho využití po celý rok bez ohledu na negativní vlivy počasí.
 
„Původní hřiště bylo zastaralé a svému účelu už nevyhovovalo. Herní prvky nebyly v dobré technické kondici a mohly by v budoucnu způsobit zranění či jinou újmu,“ uvádí důvody vedoucí k rekonstrukci náměstek primátora zodpovědný za majetek města Martin Soukup. Po obnově už proto volala zdejší základní škola i královéhradecký fotbalový klub. Na své si přijdou běžci, pro které zde bude sloužit speciální běžecký ovál. Atleti si mohou procvičit skoky daleký i do výšky.

Využití zde najdou hráči vybíjené, košíkové, ale i tenisté. 
 
„Hradec Králové je město otevřené sportu, jsem velice potěšen, že školy nestojí rozhodně v pozadí a že je ze strany zřizovatele cítit obrovské odhodlání děti ve sportu podporovat. Díky tomu vzniklo v ZŠ Milady Horákové zcela nové hřiště, které bude sloužit nejen žákům naší školy, ale i širší sportovní veřejnosti. Přeji našemu hřišti pevné zdraví, ať nám dlouho působí samou radost. Děkuji všem, co se o tento nový areál zasloužili,“ říká ředitel školy Ondřej Fajfr.
 
„Budeme dohlížet na to, aby toto nové hřiště nebylo zneužíváno k jiným účelům než k těm, kterým má sloužit. Rovněž budeme bdít nad dodržováním provozního řádu,“ říká Miroslav Hloušek, ředitel královéhradeckých strážníků.
 
„Toto zrekonstruované hřiště bude mít svého správce a stane se součástí projektu otevřených hřišť. Využívat ho může kromě dětí i veřejnost, pro niž bude tento prostor otevřen v souladu s provozním řádem,“ upřesňuje Anna Maclová, náměstkyně primátora s gescí za školství. Hřiště bude osvětleno a samozřejmě pod dohledem nainstalovaných kamer, což je opatření nejen bezpečnostní, ale i ochranné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …