Hradec Králové: Komise a výbory nového zastupitelstva již mají své členy

16.01.2019 19:54

Poradní orgány rady a zastupitelstva jsou již personálně obsazené a mohou začít pracovat pro nové zastupitele v Hradci Králové v tomto funkčním období.

Hradec Králové: Komise a výbory nového zastupitelstva již mají své členy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Minulý týden městská rada schválila členy komisí v jednotlivých oblastech kompetencí města, na dnešním zastupitelstvu bylo potvrzené i obsazení třech výborů, které budou zásadní záměry města projednávat z odborného pohledu a zastupitelům tak poskytovat důležité podklady pro jejich rozhodování.

Hradecké zastupitelstvo má zřízeny výbory kontrolní a finanční, což je zákonem stanovená povinnost, navíc bude zasedat i výbor pro územní plánování, rozvoj a investice města. Stejně tomu bylo i v minulém volebním období. Předsedou finančního výboru se stal Jiří Gelbič ze zastupitelského klubu ANO 2011, kontrolní výbor bude řídit Pavel Bulíček (Česká pirátská strana) a výboru pro územní plánování bude předsedat Oldřich Vlasák (ODS). Výbory mají jedenáct členů a tvoří je odborníci nebo zastupitelé, kteří se věnují dané problematice.

Rada města Hradce Králové bude mít k dispozici devět komisí, které se budou věnovat oblastem jako je školství, sociální věci, doprava, životní prostředí či kultura a cestovní ruch. Podobně jako u výborů jsou členy komisí buď přímo zastupitelé nebo jimi nominovaní odborníci z jednotlivých oborů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…