Hradec Králové: Lávka na Benešově třídě bude dokončena koncem dubna

01.03.2024 19:06 | Tisková zpráva

Nová lávka na Benešově třídě u Kozlovky je téměř hotová. Po technologické přestávce, která skončila v tomto měsíci, se stavbaři pustili do dokončovacích prací. Vše jde podle harmonogramu. Po lávce za 10,5 milionu bez DPH by mohli chodit pěší už v květnu.

Hradec Králové: Lávka na Benešově třídě bude dokončena koncem dubna
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Původní zchátralá lávka u Kozlovky byla stržena loni v létě. Stavbu nové lávky provádí společnost EUROVIA CS. V průběhu stavby pracovníci Vodovodů a kanalizací Hradec Králové opravili vodovod, v listopadu tu vyrostla ocelová konstrukce a stojny pod lávku. Práce probíhaly až do prosince, a poté následovala technologická přestávka.

„Díky příznivému počasí se v únoru práce na lávce obnovily. Aktuálně se chystá instalace zábradlí, poté dojde k pokládce dlažby a provedení zátěžových testů. Následná kolaudace představuje další důležitý krok. Nová lávka, vytvořená z železobetonu, bude rozměrově identická s tou starou. Avšak díky své konstrukci nabídne vyšší bezpečnost a bude jednodušší na údržbu,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek.

Dokončení celého projektu se očekává na konci dubna.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

22:28 Cheb: Rekonstrukce školního hřiště 5. ZŠ

Hřiště bude doplněno o venkovní workout, vrh koulí, skok do výšky a dálky, basketbalové koše a sklad…