Hradec Králové: Město obdaruje prvního občánka narozeného v roce 2022

29.12.2021 15:59 | Tisková zpráva

Holčička nebo chlapeček, který se narodí jako první v roce 2022 v hradecké porodnici a stane se občanem Hradce Králové, dostane od města finanční dar ve výši pěti tisíc korun a zlatou pamětní medaili v hodnotě téměř třinácti tisíc korun.

Hradec Králové: Město obdaruje prvního občánka narozeného v roce 2022
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Finanční dar dostane rodina v hotovosti, pamětní medaile pak bude miminku slavnostně předána na jaře při tradičním vítání občánků v Divadle Drak.

„Jde o velmi krásný a milý obřad pro rodiny s dětmi z Hradce Králové, kterým město pravidelně vítá své nové malé občánky. Vedle domovského listu a drobných dárků dostávají stříbrnou pamětní minci, pouze první miminko narozené v novém roce dostane zlatou,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

V roce 2020 byly tyto symbolické ceremonie z důvodu pandemie bohužel přerušeny a částečně nahrazeny pořadem pro nejmenší v městské knihovně ve Wonkově ulici. „Pevně věřím, že v roce 2022 se vítání občánků bude konat v tradičním rytmu a bez mimořádných omezení,“ dodává primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…