Hradec Králové: Město ocenilo významné osobnosti i instituce

29.10.2021 8:35 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek večer se ve Filharmonii Hradec Králové konalo slavnostní předávání medailí města u příležitosti výročí založení samostatného československého státu. Oceněny byly osobnosti z kultury, sportu nebo veřejného života ve městě, medaile získaly také dvě instituce, které s plným nasazením čelily boji proti pandemii covidu-19. Ve druhé části slavnostního večera zazněl houslový koncert a moll a koncertní předehra Antonína Dvořáka.

Hradec Králové: Město ocenilo významné osobnosti i instituce
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„V rámci tohoto slavnostního večera jsme si připomněli podstatnou část naší historie, a právě u tak důležitého momentu jsme také ocenili výjimečné východočeské osobnosti medailemi města. Cenu získaly osobnosti z oblasti kultury, sportu i veřejného života. V letošním roce jsme také udělili medaili hradecké fakultní nemocnici a krajské hygienické stanici, jejichž zaměstnanci prokázali až neuvěřitelnou odvahu, odhodlanost a vytrvalost při boji proti pandemii covidu-19. Jedno ocenění bylo předáno in memoriam, a to hasičskému veliteli čety směny B na centrální stanici v Hradci Králové podporučíkovi Václavu Klímovi, který své práci zasvětil bezmála třicet let svého života. Na všechny oceněné osobnosti jsme jako město velmi hrdí a bylo nám velkou ctí jim toto ocenění udělit,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Z oblasti kultury město medailí ocenilo Michala Thomese, zakladatele a pořadatele hudebního festivalu Rock for People. Za oblast sportu získaly ocenění hned dvě osobnosti, a to tenistka Kateřina Siniaková, která na olympiádě získala zlatou medaili ve čtyřhře, a dále David Dvořák, jeden z nejlepších bojovníků ve smíšených bojových uměních muší váhy na světě. Medaili města letos získaly také dvě instituce – Fakultní nemocnice Hradec Králové a Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje, a to za mimořádné nasazení všech zaměstnanců v boji proti koronaviru. Jedno ocenění bylo uděleno in memoriam hasičskému veliteli ppor. Václavu Klímovi.

Po skončení slavnostního předávání medailí města zazněl houslový koncert a moll a koncertní předehry Antonína Dvořáka v podání Filharmonie Hradec Králové, kterou řídil dirigent Kaspar Zehnder.

Město si výročí 28. října ve čtvrtek připomnělo vícekrát. Dopoledne proběhl na Masarykově náměstí vzpomínkový akt, v rámci kterého byli oceněni za své služby zástupci z řad hasičů, policie a městských strážníků. Také se rozezněl zvon Augustin v Bílé věži na Velkém náměstí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…