Hradec Králové: Město získalo dotace na rekonstrukce školek

01.10.2020 12:59

Ještě než začaly všechny plánované rekonstrukce hradeckých mateřských škol, podařilo se městu Hradec Králové získat na rekuperace a zateplení budov dotace v maximální celkové výši 18,1 milionu korun. Zahájení oprav by se už v příštím roce mohly dočkat školky Třebechovická a Lužičká, v mateřské škole Sluníčko již běží první etapa oprav, která bude dokončena na konci listopadu.

Hradec Králové: Město získalo dotace na rekonstrukce školek
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

O dotace město požádalo už začátkem letošního roku. „Jakmile jsme měli k dispozici potřebnou projektovou dokumentaci a stavební povolení, požádali jsme o dotace na rekonstrukci třech hradeckých mateřských škol. Jejich finální výše se ještě může změnit, což se bude odvíjet od vysoutěžené ceny a uznatelných nákladů během vlastní realizace. Dotace na rekuperace a zateplení těchto škol jsou ve výši zhruba 18,1 milionu korun. O dotace jsme žádali na každý úkon a každou školku zvlášť, tedy zvlášť na rekuperaci a zvlášť na zateplení,“ říká náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí

Pro MŠ Třebechovická jsou celkové výdaje odhadovány na necelých 9,2 milionu korun, možná výše dotace je v částce zhruba 5 milionů korun. V mateřské škole Lužická se odhadují celkové náklady 9,5 milionu korun, přičemž dotace je v maximální výši 4,7 milionu korun. Rekonstrukce MŠ Sluníčko je rozsáhlejší, a proto byla realizace rozdělena do tří etap, ta první nyní probíhá. Celkově zde vyjdou opravy na přibližně 45 milionů korun, dotace na zateplení a rekuperaci je pak ve výši přibližně 7,9 milionu.

Žádosti o dotace byly podány do Operačního programu životního prostředí. „Cílem rekonstrukcí je snížit energetickou náročnost budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie. Již jsme zahájili rekonstrukci mateřské školy Sluníčko, kterou jsme rozdělili do tří etap. Ta první, by měla být zhotovena do konce letošního listopadu. Předělává se hospodářský pavilon, kde se nejen zateplovalo a prováděla rekuperace, ale také došlo k výměně oken a upraveny budou ještě vnitřní prostory. S dalšími mateřskými školami budeme pokračovat v příštím roce,“ doplňuje náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…