Hradec Králové: Městskou kartu si dobijete pohodlně přes internet

02.03.2015 9:17

Dobíjení královéhradeckých městských karet je nově možné i přes internet, bezhotovostně. Pro čipové karty, které slouží zejména jako elektronické jízdenky v MHD, spustil dopravní podnik tuto službu 1. března.

Hradec Králové: Městskou kartu si dobijete pohodlně přes internet
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vyšel tak vstříc poptávce po operativnější, rychlejší a pohodlnější možnosti dobíjení. Přes internet je možné on-line plnění jak předplatných časových jízdenek, tak i dobíjení elektronické peněženky. Dosud používané možnosti dobíjení v zákaznických centrech a v šesti automatech cestujícím i nadále zůstávají.

On-line platbu prostřednictvím internetu lze provést od 1. března na stránkách dopravního podniku www.dpmhk.cz. Platba platební kartou nebo on-line internetovým bankovnictvím přes platební bránu GoPay je zaregistrována do 60 minut. To se časově výrazně liší od platby klasickým převodem - bankovním příkazem, který je také možný, ale mnohdy trvá i dva pracovní dny. Správně poukázané peníze se fyzicky na městskou kartu zapíší při jejím přiložení k libovolnému odbavovacímu terminálu ve vozidlech MHD v Hradci Králové. Následným přiložením karty se provede úhrada objednaného druhu jízdného.

„Internetové dobíjení zjednoduší především nákup předplatných časových jízdenek a plnění elektronické peněženky městské karty. Operativnost systému umožní účinně eliminovat situaci, kdy cestující vlastnící městskou kartu je nucen jet na papírovou jízdenku jen z toho důvodu, že si neměl čas dobít peněženku či zakoupit předplatnou časovou jízdenku. Mimo to je možné v novém systému zjistit aktuální informace o kartě včetně její platnosti, výši finančního zůstatku na ní a lze si zde také nastavit upozornění na konec platnosti časové jízdenky,“ přibližuje nové možnosti a výhody on-line dobíjení vedoucí marketingu dopravního podniku František Meduna. „Dlouhodobou strategií dopravního podniku je zkvalitňování služeb pro cestující. Jsme přesvědčeni, že pestrá paleta úhrady jízdného včetně dalšího uživatelsky pohodlného a zejména bezhotovostního způsobu platby jízdného ještě více usnadní a zpříjemní cestování v MHD,“ věří v novou nabídku pro stávající i potenciální cestující ředitel dopravního podniku Miloslav Kulich.

Městské bezkontaktní čipové karty byly v hradecké MHD zavedeny 1. ledna 2006. Vydáno jich bylo již více než 130 tisíc, v aktivním provozu je u cca 70 tisíc uživatelů. Zákazník mohl dosud k jejich finančnímu dobití využít tří zákaznických center nebo šesti dobíjecích automatů, které zůstávají i nadále v provozu.

Městskou kartu je mimo MHD možné využít také na letním koupališti Flošna, ve wellness studiu Flošna, v městských lázních a aquacentru. Kartu je možné použít také k identifikaci čtenáře v půjčovnách Knihovny města Hradce Králové a jako čtenářský průkaz do Studijní a vědecké knihovny. Současně je z ní možné platit jízdné na zimní lince skibusu na trase Hradec Králové – Deštné v Orlických horách a v turistickém hradeckém silničním vláčku.

Systém umožňuje provádět platbu tedy několika způsoby:

1. platební kartou (VISA, VISA Electron, MasterCard, MasterCard Electronic)

2. on-line internetovým bankovnictvím (díky platební bráně GoPay) platebními tlačítky přes tyto banky: Česká spořitelna (PLATBA 24), Raiffeisenbank (ePlatby), Komerční banka (Moje platba), mBank (mPeníze) a Fio banka. Rychlost platby se vyrovná platební kartě. Jedná se o bezpečnou, komfortní a okamžitou platbu ze standardního internetového bankovnictví zákazníka bez nutnosti vyplňování platebního příkazu

3. standardním bankovním převodem (platební příkazem) – bezhotovostní platbou s nutností vyplnění bankovního příkazu prostřednictvím standardního bankovního převodu v rámci ČR na uvedený účet. Nelze však zadat trvalý příkaz.

Platební systém GoPay je licencován a regulován Českou národní bankou k činnosti instituce elektronických peněz a je pod dohledem Ministerstva financí ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…