Hradec Králové: Na koupaliště Flošna od středy s nižším vstupným

24.08.2021 15:11

Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí bude letní koupaliště Flošna přecházet od středy 25. srpna 2021 do režimu vedlejší sezóny. Jedná se o nejdřívější ukončení hlavní letní sezóny na Flošně od zahájení provozu v roce 2010.

Hradec Králové: Na koupaliště Flošna od středy s nižším vstupným
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vyhříván na 26 °C bude pouze plavecký 50 m bazén. Otevírací doba bude pro plavce do 31. srpna stále od 6 do 20 hodin. Otevírací doba v září bude upravena podle aktuální předpovědi počasí. Ceny vstupného v režimu vedlejší sezóny jsou sníženy. Celodenní jednorázové vstupné pro majitele čipových hodinek je 50 korun, bez čipových hodinek 70 korun.

Dvanáctá letní sezóna na Flošně je nejslabší sezónou od zahájení provozu. Letní koupaliště zatím navštívilo pouze 55 tisíc návštěvníků. Důvodem jsou nejen opatření zavedená proti šíření nemoci covid-19, která omezovala po celou sezónu možnosti vstupu do areálu, ale i počasí. Zatímco červen byl teplotně příznivý s velmi nadprůměrnou návštěvností, prázdniny byly chladné. Na Flošně v Hradci Králové během letních prázdnin ani jednou nepřesáhla teplota ve stínu 30°C.

I když byly některé dny teplotně průměrné, značná část návštěvníků dávala přednost přírodnímu koupání. Celkově byly v této sezóně pouze čtyři jasné dny s teplotou přes 30°C, a to v červnu. Například v roce 2019 bylo tropických dnů 20, v roce 2018 jich bylo 23 a v roce 2015 dokonce 29. Nejhorší sezóna na letním koupališti do tohoto roku byla v roce 2014 se 70 017 návštěvníky a nejúspěšnější sezónou byla ta v roce 2018, kdy koupaliště navštívilo neuvěřitelných 119 056 osob.

V areálu Flošna pokračuje v provozu po celý rok wellness studio, masáže, Squash Flošna se čtyřmi kurty, fitness a restaurace Flošna s bowlingem. Zaplavat si můžete samozřejmě i v krytém plaveckém areálu na Eliščině nábřeží.

Veškeré aktuální informace jsou pravidelně zveřejňovány na stránkách provozovatele (ZDE) a na facebookových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …