Hradec Králové: Na letecký den dovezou návštěvníky autobusy mimořádné dopravy

02.09.2011 12:45

Letecká přehlídka CIAF, která se na hradeckém letišti uskuteční v sobotu 3. a v neděli 4. září, si vyžádá částečné změny v dopravě.

Hradec Králové: Na letecký den dovezou návštěvníky autobusy mimořádné dopravy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Některé úseky silnic u letiště sice budou uzavřeny, ovšem veřejnou dopravou se návštěvníci dostanou na místo konání bez problémů. Tam i zpět je dovezou autobusy mimořádné dopravy.

Veřejná doprava na letiště bude po oba víkendové dny výrazně posílena. Hradecký dopravní podnik zajišťuje mimořádnou autobusovou dopravu na letiště ve dvou trasách, z terminálu hromadné dopravy a z Podzámčí. Z terminálu budou autobusy jezdit od 8 do 13 hodin v deseti až patnáctiminutových intervalech, z Podzámčí obvykle po dvaceti minutách. Dopravu zpět po stejných trasách bude v době od 9 do 17.30 hodin dopravce řídit operativně dispečerským stanovištěm přímo na letišti. Jelikož jde o mimořádnou dopravu, neplatí žádné slevy ani časové jízdenky. Jízdné, které budou cestující platit v hotovosti u řidiče, činí 40 a zlevněné 20 korun. Jízdenka platí i pro cestu zpět.

Kvůli letecké show bude po oba dny v době od 6 do 18 hodin úplně uzavřena silnice III/2997, tedy Jaroměřská ulice mezi Rusekem a křižovatkou s Piletickou ulicí. Objízdná trasa povede obousměrně přes Piletice, Slatinu, Černilov a Bukovinu. Uzavřeným úsekem bude umožněn průjezd pouze linkovým autobusům a vozidlům integrovaného záchranného systému. Částečně bude ve stejné době uzavřena také silnice III/29912, tedy ulice Jana Černého v úseku od Spořilovské po Piletickou ulici. Silnice však bude uzavřena pouze ve směru z centra města k letišti, v opačném směru zůstane provoz zachován. Uzavřeným úsekem budou moci kromě linkových autobusů a vozidel integrovaného záchranného systému projíždět také VIP hosté a zásobování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…