Hradec Králové: Na sociální služby dá město více než čtyřicet milionů korun

18.12.2018 6:32

V rozpočtu na rok 2019 má město připravených více než čtyřicet milionů korun na financování sociálních a souvisejících služeb. Zastupitelé dnes rozhodli o rozdělení dotací poskytovatelům těchto služeb v oblasti sociálně zdravotní a v oblasti rodiny a sociální prevence.

Hradec Králové: Na sociální služby dá město více než čtyřicet milionů korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město obdrželo 91 žádostí o dotaci v hodnotě více než padesát milionů korun. „Celkové náklady nestátních poskytovatelů sociálních služeb v Hradci Králové jsou zhruba 375 milionů korun, vedle příjmu od klientů jsou jejich služby financované právě z rozpočtu města, dalším zdrojem jsou pak zejména státní a krajský rozpočet,“ vysvětluje Martin Hanousek, náměstek primátora, odpovědný za oblast sociálních věcí.

Hradecká radnice každoročně vypisuje dotační programy pro oblast sociálně zdravotní a podpory rodin a sociální prevence v celkové výši 40,7 milionů korun. „Z rozpočtu města jsou spolufinancované například pečovatelské služby, denní stacionáře pro seniory a osoby se zdravotním postižením, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, odlehčovací služby, služby azylového bydlení, mateřská centra a podobně,“ dodává Hanousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…