Hradec Králové: O víkendu dosáhlo koupaliště Flošna sta tisíc návštěvníků

20.08.2018 21:04

Letošní tropické léto trhá rekordy v mnoha směrech. Týká se to i návštěvnosti koupaliště Flošna. Teprve podruhé od otevření koupaliště došlo k tomu, že areál Flošna během jedné sezóny přivítal stotisícího návštěvníka. V mnoha dnech dosáhla celková denní návštěvnost 3500 osob.

Hradec Králové: O víkendu dosáhlo koupaliště Flošna sta tisíc návštěvníků
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Nejvyšší návštěvnost této sezóny na koupališti Flošna byla 1. 8. 2018, a to 3840 osob. Celková návštěvnost zatím v této letní sezóně k 19. srpnu je 103.510 návštěvníků, což je k tomuto datu vůbec nejvyšší návštěvnost v historii koupaliště. Průměrná návštěvnost za minulých osm letních sezón je kolem 92 tis. návštěvníků. Obrat v návštěvnosti koupaliště je až neuvěřitelný, protože ještě 20. července 2018 to vypadalo na nejhorší letní sezónu.

Koupaliště je jedno z mála koupališt otevřeno v týdnu od 6 hodin ráno pro ranní plavce, v sobotu a neděli je otevřeno od 9 do 20 hodin. Při nočních koupáních je otevírací doba prodloužena od 21 hodin až do nočních 23.30 hodin.

Pravidelní návštěvníci využívají slev a výhod

Na koupališti Flošna se od jeho otevření v roce 2010 koupalo neuvěřitelných 837 tis. lidí. Zatím nejvyšší letní návštěvnosti dosáhlo koupaliště během sezóny v roce 2015, kdy jej navštívilo 110.854 osob. Letní sezóna v tomto roce má zatím našlápnuto i k překonání tohoto rekordu. Záležet bude na počasí v září. Naopak nejhorší sezónou zažilo koupaliště v roce 2014, kdy jej navštívilo jen 70 tis. osob. Návštěvnost letního koupaliště závisí na množství slunečních a teplých dnů. Lákadly pro návštěvníky jsou vodní atrakce zdarma, resp. v ceně vstupného, či koupání v čisté a vyhřívané vodě. V této letní sezóně bylo uskutečněno 11 nočních koupání, které v nejteplejší večer navštívilo 428 plavců pod hvězdami.

Pravidelní návštěvníci využívají možnosti slev a výhod prostřednictvím čipových hodinek nejen v areálu Flošny (koupaliště, wellness, squash, restauraci a fitness), ale i v krytém plaveckém areálu na Eliščině nábřeží (50m bazénu, v aquacentru Městských lázní a na Slunné loučce).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…