Hradec Králové: O víkendu dosáhlo koupaliště Flošna sta tisíc návštěvníků

20.08.2018 21:04

Letošní tropické léto trhá rekordy v mnoha směrech. Týká se to i návštěvnosti koupaliště Flošna. Teprve podruhé od otevření koupaliště došlo k tomu, že areál Flošna během jedné sezóny přivítal stotisícího návštěvníka. V mnoha dnech dosáhla celková denní návštěvnost 3500 osob.

Hradec Králové: O víkendu dosáhlo koupaliště Flošna sta tisíc návštěvníků
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Nejvyšší návštěvnost této sezóny na koupališti Flošna byla 1. 8. 2018, a to 3840 osob. Celková návštěvnost zatím v této letní sezóně k 19. srpnu je 103.510 návštěvníků, což je k tomuto datu vůbec nejvyšší návštěvnost v historii koupaliště. Průměrná návštěvnost za minulých osm letních sezón je kolem 92 tis. návštěvníků. Obrat v návštěvnosti koupaliště je až neuvěřitelný, protože ještě 20. července 2018 to vypadalo na nejhorší letní sezónu.

Koupaliště je jedno z mála koupališt otevřeno v týdnu od 6 hodin ráno pro ranní plavce, v sobotu a neděli je otevřeno od 9 do 20 hodin. Při nočních koupáních je otevírací doba prodloužena od 21 hodin až do nočních 23.30 hodin.

Pravidelní návštěvníci využívají slev a výhod

Na koupališti Flošna se od jeho otevření v roce 2010 koupalo neuvěřitelných 837 tis. lidí. Zatím nejvyšší letní návštěvnosti dosáhlo koupaliště během sezóny v roce 2015, kdy jej navštívilo 110.854 osob. Letní sezóna v tomto roce má zatím našlápnuto i k překonání tohoto rekordu. Záležet bude na počasí v září. Naopak nejhorší sezónou zažilo koupaliště v roce 2014, kdy jej navštívilo jen 70 tis. osob. Návštěvnost letního koupaliště závisí na množství slunečních a teplých dnů. Lákadly pro návštěvníky jsou vodní atrakce zdarma, resp. v ceně vstupného, či koupání v čisté a vyhřívané vodě. V této letní sezóně bylo uskutečněno 11 nočních koupání, které v nejteplejší večer navštívilo 428 plavců pod hvězdami.

Pravidelní návštěvníci využívají možnosti slev a výhod prostřednictvím čipových hodinek nejen v areálu Flošny (koupaliště, wellness, squash, restauraci a fitness), ale i v krytém plaveckém areálu na Eliščině nábřeží (50m bazénu, v aquacentru Městských lázní a na Slunné loučce).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…