Hradec Králové: Pomozte muzeu s chystanou výstavou

10.10.2019 20:21

V rámci znovuotevření historické budovy Muzea východních Čech připravují jeho pracovníci výstavu Okolo Hradce aneb Hradečáci na kole.

Hradec Králové: Pomozte muzeu s chystanou výstavou
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Budoucí návštěvníci se už teď mohou těšit nejen na unikátní velocipédy, které lidé v historii vynalezli, ale především na období první republiky, kdy se jízdní kolo stalo neodmyslitelnou součástí téměř každé hradecké rodiny a bylo běžným dopravním prostředkem. Výstava představí také místní výrobce a prodejce a živnostníky, kteří se kolům věnovali.

Pokud chcete muzeu s přípravou expozice pomoci, máte možnost. „Přineste nám fotografie vašich předků s jízdními koly, fotografie z dětství prarodičů s koloběžkou, tříkolkou nebo kolem s datací nejlépe do roku 1948. Uvítáme také fotografie běžného života v Hradci Králové v meziválečném období, na kterých je zachyceno jízdní kolo,“ vyzývá Veronika Hepnarová z muzea.

Tvůrci výstavy přivítají i cyklistické doplňky – zvonky, sedla, košíky na kola, síťky na kola a podobně, nejlépe se vztahem k Hradci Králové, katalogy jízdních kol, reklamní cedule, letáky nebo plakáty. Pro spolupráci je možné kontaktovat kurátorku výstavy Pavlu Koritenskou, tel. 495 534 798, e-mail ZDE, nebo Veroniku Hepnarovou, tel. 727 884 062, e-mail ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…