Hradec Králové: Práce na územní studii krajiny pokračují

05.07.2019 13:58

Druhá etapa prací na územní studii krajiny s názvem „Návrh územní studie krajiny“, která komplexně řeší ochranu, správu a plánování krajiny na území Hradce Králové a dalších 80 obcí, se blíží k závěru.

Hradec Králové: Práce na územní studii krajiny pokračují
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Péče o krajinu a její hodnoty a řešení problémů by se měla věnovat větší pozornost, a proto se rozhodl Magistrát města Hradec Králové – odbor hlavního architekta, ve spolupráci s odborem životního prostředí a odborem dotací – reagovat na výzvu, kterou v říjnu roku 2015 vyhlásilo Ministerstvo pro místní rozvoj, a využít finanční podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) na pořízení územní studie krajiny. Územní studie vyjde na necelých 2,2 milionu korun, z toho 1,96 milionu půjde z prostředků EU a zbývající částku zaplatí město Hradec Králové.

V současné době je krajina často podceňovanou částí územně plánovací dokumentace. V této oblasti chybí jednotná koordinace důležitých záměrů a systémů v krajině. Územní studie krajiny bude v tomto směru plnit významnou úlohu, protože přinese sjednocený multioborový dokument, který vymezí koncepci krajiny v širších souvislostech a v na sebe vzájemně navazujících oblastech řešeného území. Přinese řešení otázek, kterým se zatím v územně plánovacích podkladech a dokumentacích věnovala menší pozornost a nejsou v širším měřítku systémově zpracovány včetně nástinu řešení snížení dopadů klimatické změny. Cílem studie krajiny je stanovení ucelené budoucí koncepce a cílové vize krajiny, soustředěné na její kvalitu a požadovaný stav.

Studie krajiny bude neopominutelným podkladem pro pořizování územně plánovací dokumentace, jejich aktualizací a změn, a při rozhodování v území. Pracovat s ní budou především zpracovatelé územně plánovací dokumentace, stavební úřady, orgány ochrany přírody a krajiny, zastupitelstva obcí i kraje a další subjekty podílející se na rozhodování o krajině.

Kompletní dokument a další informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…