Hradec Králové: Provoz krytého plaveckého bazénu i městských lázní ovlivní plánované opravy

14.06.2016 9:23

Opravu dětských šaten a sociálního zařízení v celkové hodnotě 3,9 milionu korun plánuje na letošní léto v prostoru krytého plaveckého bazénu Správa nemovitostí Hradec Králové (SNHK).

Hradec Králové: Provoz krytého plaveckého bazénu i městských lázní ovlivní plánované opravy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Na programu jsou přes léto tradičně i pravidelné opravy, malování veřejných prostor, oprava dlažeb a další práce. Z těchto důvodů bude dočasně omezen provoz krytého plaveckého bazénu i městských lázní. Jednotlivé etapy oprav a všech prací se budou řídit přesným harmonogramem.

Plavecký bazén bude uzavřen pro veřejnost od 29. srpna do 11. září 2016, zahájení provozu je naplánováno na 12. září 2016. Vzhledem k připravovanému otevření Slunné loučky v polovině července, plánuje SNHK uzavřít provoz plaveckého bazénu na konci prázdnin a na začátku září, ne na začátku července, jak tomu bývalo v minulých letech. „V tomto období bude prováděna i největší akce, kterou je oprava dětských šaten, sprch a sociálních zařízení v hodnotě téměř čtyř milionů korun.

V době odstávky budou v dětských šatnách provedeny bourací práce a maximum hrubých stavebních prací, dokončovací práce budou probíhat i po skočení plánované odstávky, již za provozu 50m bazénu. Celá akce by měla být ukončena v polovině října,“ uvedla ředitelka SNHK. Na termín odstávky jsou dále naplánovány také drobné opravy a údržbářské práce, malování veřejných prostor, kontrola jednotek vzduchotechniky a výměna filtrů, kontrola pískových filtrů včetně doplnění pískové náplně, oprava obkladů, dlažeb a oprava spárování, mytí bazénové vany a prosklených stěn, dezinsekce objektu a celkový úklid. Možnost koupání po dobu odstávky krytého plaveckého bazénu je v sousedícím aquacentru a také na letním koupališti Flošna.

Uzavření městských lázní je plánováno na termín od 12. do 23. září 2016 s tím, že provoz bude obnoven 24. září 2016. „Provozní odstávka městských lázní v měsíci září je nejvhodnější a byla naplánovaná po skončení odstávky plaveckého bazénu. Pro návštěvníky saunového oddělení v městských lázních bude vybudována ledová studna naproti ochlazovacímu bazénku. Na tuto investici je vyčleněno 260 tisíc korun,“ popsala Romana Lišková náměstkyně primátora zodpovědná za majetek a městské organizace. Na letošní termín odstávky je naplánována výměna atypických umyvadel ve sprchách a sociálních zařízeních, invalidních sedátek ve sprchách, oprava vstupního schodiště, výměna lůžek v ubytovně městských lázní, malování veřejných prostor, kontrola a oprava tobogánu a vlnobití, osazení ledové studny, kontrola jednotek vzduchotechniky, kontrola pískových filtrů včetně doplnění, oprava obkladů, dlažeb a spárování, mytí bazénové vany a prosklených stěn a dezinsekce objektu včetně celkového úklidu.

Milovníci vody po dobu odstávky mohou využít alternativy koupání v krytém bazénu a v případě pěkného počasí i na letním koupališti Flošna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

7:04 Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

Další část infrastruktury spojené s modernizací železniční trati je před dokončením. Okružní křižova…