Hradec Králové: Rada města schválila výběr zhotovitele na stavbu odlehčovací služby Honkova

26.02.2020 18:15

Stavba zařízení s odlehčovací službou v Honkově ulici by mohla být zahájena už v dubnu. Do výběrového řízení na zhotovitele se přihlásily hned čtyři zájemci. Rada města dnes doporučila zastupitelstvu schválit nejnižší cenovou nabídku ve výši 95,6 milionů korun bez DPH. Zastupitelé budou cenovou nabídku schvalovat 9. března.

Hradec Králové: Rada města schválila výběr zhotovitele na stavbu odlehčovací služby Honkova
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Už když dorazily čtyři nabídky na zhotovitele, bylo vidět, že o tuto zakázku je poměrně zájem. Na rozdíl od jiných zde nebyla zveřejněna předpokládaná cena, což se pozitivně odrazilo na výši nabídek a rada města nyní doporučila zastupitelům schválit tu nejnižší ve výši 95,6 milionu korun bez DPH. Původně jsme předpokládali cenu zhruba o pětadvacet milionů vyšší, nabídky které dorazily nás velmi pozitivně překvapily,“ říká náměstek primátora pro oblast investic Jiří Bláha. „Po projednání cenové nabídky zastupitelstvem města poběží ještě zákonná lhůta pro případné námitky. Předpokládáme, že v dubnu by mohla být zahájena realizace, předcházet tomu ale bude ještě podpis smlouvy a veškeré náležitosti spojené s předáním staveniště,“ dodává Bláha. Kapacita zařízení by měla dosáhnout až 35 lůžek.

„Podařilo se nám dotáhnout téměř do finále největší investiční akci do vzniku zázemí pro rozvoj sociálních služeb za posledních třicet let. Projekt Honkova se táhnul dlouhých sedm let a nyní je již hotový. Zahájení stavebních prací se v tuto chvíli předpokládá v dubnu s tím, že hotovo by mělo být v průběhu příštího roku. Realizací tohoto projektu podpoříme rodiny, které se starají o své blízké a zároveň se postaráme o důstojné zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Pečujícím tak díky tomu bude umožněn nezbytný odpočinek a regenerace sil,“ říká náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek. Zařízení v Honkově ulici bude představovat 24hodinovou pobytovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období. Prostory budou plně bezbariérové a uzpůsobené nejen vozíčkářům, ale i pro umístění trvale ležících klientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…