Hradec Králové: Žalobě na NSA soud vyhověl, případ se vrací na začátek

25.01.2023 9:15 | Tisková zpráva

V dubnu loňského roku obdrželo město Hradec Králové usnesení Národní sportovní agentury (NSA) o zastavení řízení ohledně dotace na multifunkční fotbalový stadion. S výtkami a závěrem město nesouhlasilo, proto se rozhodlo během května na NSA podat správní žalobu.

Hradec Králové: Žalobě na NSA soud vyhověl, případ se vrací na začátek
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ve středu v minulém týdnu Městský soud v Praze rozhodl a vyhověl návrhu města. Napadené usnesení NSA bylo zrušeno z důvodu závažných procesních chyb. Věcnými nedostatky při posouzení nároku na dotaci, kterými město argumentovalo, se soud nezabýval. Celý případ se nyní vrací agentuře k dalšímu řízení.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí

„Rozsudek soud odůvodnil tím, že řízení vedené Národní sportovní agenturou mělo závažné procesní chyby. Přezkoumání rozhodnutí z hlediska věcných námitek města naopak označil za předčasné,“ uvádí primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Město v žalobě vedle upozornění na procesní chyby, kterému dal soud za pravdu, rozporovalo především tvrzení agentury, že poskytnutí dotace by představovalo veřejnou podporu podle práva Evropské unie, která není slučitelná s jejím vnitřním trhem. Město vzneslo i další námitky, například nesprávné posouzení použité metody Design & Build nebo netransparentní postup při vyhlášení výzvy.

Celá věc se nyní vrací na začátek, kdy Národní sportovní agentura bude muset znovu rozhodnout. „Předpokládáme, že agentura odstraní předmětné procesní chyby a znovu přezkoumá žádost města o dotaci na stadion,“ dodává primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…