Hranice: Čapí komín nahradila nová konstrukce

24.10.2020 14:52

Hraničtí čápi se mají příští rok kam vrátit. Starý komín je sice pryč, v pátek 16. října se ale na jeho místě objevil nový desetimetrový železobetonový sloup, který má na vrcholu ocelovou konstrukci s připraveným základem hnízda.

Hranice: Čapí komín nahradila nová konstrukce
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Celá akce probíhala ve spolupráci s ornitology z Českého svazu ochránců přírody ve Valašském Meziříčí. Ti mají za sebou už celou řadu podobných akcí a v umísťování nových čapích hnízd jsou velmi úspěšní.

Komín s čapím hnízdem na Třídě Čs. armády byl v tak špatném stavu, že jeho oprava by byla příliš nákladná. Podle zpracované studie měla vyjít asi na 2 miliony korun. Proto byl komín rozebrán a nahrazen novou konstrukcí.

O hranické čápy přijít nechceme, proto jsme s ornitology konzultovali nejvhodnější postup, aby naši čápi nepřišli o svůj „letní byt“. Demolice komína a stavba nové konstrukce vyšla na přibližně 400 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…