Hranice: Město rozšiřuje možnosti třídění odpadu

12.08.2019 7:35

Město Hranice rozšířilo služby v oblasti odpadového hospodářství o popelnice na biologicky rozložitelný odpad. Dosavadní systém svozu komunálního odpadu se nemění. Důvodem pořízení nových nádob jsou připravované změny v legislativě, které se týkají odpadového hospodářství.

Hranice: Město rozšiřuje možnosti třídění odpadu
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Změny zákonů budou znamenat výrazně vyšší tlak na třídění odpadu. Podle kontrolních rozborů nyní tvoří přibližně 30 procent ze směsného komunálního odpadu biologicky rozložitelný odpad. Jeho skládkování ale bude zakázáno, proto město již nyní přistoupilo k nákupu popelnic na svoz biologicky rozložitelného odpadu.

Popelnice jsou umísťovány k rodinným domům a jsou občanům bezplatně zapůjčovány. Dosavadní týdenní harmonogram svozu komunálního odpadu bude zachován. Město bude vyhodnocovat zkušenosti s využíváním nových nádob na biologicky rozložitelný odpad a teprve na základě těchto zkušeností bude řešit, jak zoptimalizovat vývoz těchto nádob. V rámci zkušebního provozu mohou občané posílat své podněty a připomínky městu (ZDE).

V současnosti probíhá postupná distribuce popelnic, potřebné informace dostávají občané do schránek a další budou uveřejňovány na úřední desce a webu města a Ekoltesu. Na nákup téměř tří tisíc (2860) těchto speciálních popelnic o obsahu 240 litrů získalo město dotaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…