Hranice: Ve Slavíči se bude měřit rychlost

16.12.2022 9:15 | Tisková zpráva

Ve Slavíči na rušné čtyřproudové silnici I/47 město naistalovalo radar na úsekové měření rychlosti. Od ledna tak budou řidiči muset sundat nohu z plynu, jinak se jim jízda prodraží. Radar měří rychlost projíždějících vozidel v obou směrech a jízdních pruzích. Cena tohoto zařízení je 2,6 milionu korun.

Hranice: Ve Slavíči se bude měřit rychlost
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Čtyřproudá silnice ve Slavíči svádí hodně řidičů k překračování povolené padesátky a přecházení je tu, navzdory semaforům hodně rizikové. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35224 lidí

Nasazení radaru na měření rychlosti projíždějících vozidel se městu Hranice za čtyři roky provozu osvědčilo. Řadu řidičů to donutilo dodržovat předepsanou rychlost. Pro srovnání, zatímco při zahájení provozu radaru bylo v Hranicích na hlavním tahu na Valašské Meziříčí denně zaznamenáváno okolo 500 případů překročení rychlosti, dnes se jedná zhruba o 20 přestupků denně. Přesto se jen za rok 2021 vybralo na pokutách více než 15 milionů korun.

Město má momentálně dva radary, zachycující okamžitou rychlost, které střídají několik stanovišť. Je to na Smetanově nábřeží (u křižovatky s ulicí Partyzánská), dále v sadech Čs. Legií, v ulici Žáčkova (u stadionu), v ulici K Nádraží v Drahotuších a ve Velké a Černotíně. Důvody pro umístění radaru na těchto místech byly obdobné. Časté nedodržování rychlosti, zároveň přecházející chodci, v případě Žáčkovy ulice zejména děti a mládež a také projíždějící cyklisté.  Připravujeme také radar na ulici Alešova (výpadovka na Potštát) a v místní části Valšovice. Budeme tak mít 8 míst a dva radary. Zároveň provádíme úsekové měření v Býškovicích a nově tedy i ve Slavíči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

22:28 Mladá Boleslav: Město vybere provozovatele sdílených kol pro příští tři roky

Statutární město Mladá Boleslav, město Kosmonosy, obec Bradlec, obec Řepov a obec Kolomuty společně …