Hudební matiné zakončí Zemskou výstavu 2013 v Českém Krumlově

26.10.2013 8:25

Zemská výstava 2013 jižní Čechy - Horní Rakousko se blíží do finále. Do 3. listopadu máme ještě možnost navštívit expozice v jednotlivých výstavních místech v Českém Krumlově, Vyšším Brodě, Freistadtu a Bad Leonfeldenu.

Hudební matiné zakončí Zemskou výstavu 2013 v Českém Krumlově
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Tento výstavní projekt zaznamenal řadu pozitivních ohlasů na obou stranách hranice a přispěl k upevnění přátelských česko-rakouských vztahů. Všechna čtyři výstavní místa zaznamenala společně dosud více než 300 tisíc návštěvníků.

V Českém Krumlově bude Zemská výstava zakončena slavnostním koncertem. Hudební matiné se uskuteční v sobotu 2. listopadu 2013 od 11 hodin v Městském divadle. Účinkovat bude hornorakouský NordwaldKammerorchester a spolu s ním členové Smyčcového orchestru Český Krumlov. Program koncertu bude tvořit hudební pásmo s příznačným názvem Labutí píseň, sestavené z posledních skladeb významných skladatelů klasické hudby (C. Saint-Saëns, G. B. Pergolesi, W. A. Mozart, J. Haydn, F. Schubert, A. Bruckner, P. I. Čajkovskij, G. Puccini, R. Strauss). Vstupné bude činit 100 Kč (snížené 50 Kč).

Koncert je koncipován jako benefiční. Výtěžek ze vstupného bude věnován Základní umělecké škole Český Krumlov na podporu otevřené přátelské spolupráce v oblasti uměleckého vzdělávání mládeže v česko-rakouském příhraničí.

Neváhejte mne kontaktovat v případě zájmu o dodatečné informace nebo ilustrační či aktuální fotografie. Průběžně aktualizované informace o městě Český Krumlov či o aktivitách Městského úřadu Český Krumlov sledujte na webových stránkách www.ckrumlov.cz/obcan 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ckrumlov.info

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…