I o Vánocích pomáhali dobrovolníci z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5

24.12.2018 9:31

Je úžasné, že jsou mezi námi ti, kteří myslí i v čase vánočním a novoročním na ostatní, na opuštěné a osamělé seniory, na které si nikdo nevzpomene a nikdo je neobdaruje.

I o Vánocích pomáhali dobrovolníci z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5
Foto: Praha 5
Popisek: Petr Koten a Mariana Prachařová - Vánoce u klientů CSOP Praha 5

Právě myšlenka splnit přání těmto lidem, přinést jim radost do jejich domovů, obejmout je, popovídat si a nadělit jim dárek, který si často nemohou ani dopřát, se u řady z nich díky dobrovolníkům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 naplnila.

Velký dík patří zejména Mgr. Petru Kotenovi, Marianě Prachařové, Míle Žilkové a pracovnicím Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, kteří všem rozsvítili úsměv na tváři a splnili jim jejich vánoční sny. Mgr. Petr Koten, který již několik let jako dobrovolník vyučuje seniory práci na PC, Mariana Prachařová a Míla Žilková obdarovali seniory z Prahy 5, kteří jsou v nelehkých životních situacích.

Petr Koten a jeho kolegyně klientům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, osamělým a opuštěným seniorům, koupili na základě jejich přání dárky, které by si nikdy nedopřáli. Nadílku předali v jejich domácnostech a nejen to, povídali si s nimi o jejich životních příbězích, o Vánocích. Senioři nevěřili, že někdo takový vůbec existuje, ale potom uvěřili.

Nadělili jim zapomenutá očekávání, splnili kouzlo Vánoc, dali radost, pohlazení po duši a oni je za to nazvali anděly. A nezapomněli ani na ty, kteří se o seniory obětavě a nepřetržitě 365 dní v roce, i o sobotách a nedělích, starají. Totiž na pečovatelky z Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5. Věřme, že jsou mezi námi ti, kteří umějí rozdávat radost tak. jako naši dobrovolníci. a přejme si, ať tomu je tak po celý rok 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…