Jablonec je připraven situaci ve veřejné dopravě řešit

27.07.2018 13:00

Společnost BusLine vypověděla smlouvu s Dopravním podnikem měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ), pro který svými autobusy zajišťuje provoz městské hromadné dopravy. Šestiměsíční výpovědní lhůta už běží.

Jablonec je připraven situaci ve veřejné dopravě řešit
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Primátor Jablonce Petr Beitl okamžitě svolal pracovní tým k řešení mimořádné situace v oblasti veřejné dopravy. „Občanům garantujeme, že doprava v Jablonci zůstane zachována,“ ujistil Beitl.

„Situací jsme znepokojeni a v řádu hodin jsme připraveni k jednání s vedením dopravního podniku (DPMLJ). Ptát se budeme, zda je za současného stavu DPMLJ schopen zajistit v Jablonci a okolí veřejnou autobusovou dopravu ve stávajícím objemu tak, jak máme ve smlouvě,“ říká primátor Beitl.

Jablonecký tým je mimořádnou situaci připraven řešit. „Garantujeme občanům, že veřejná doprava ve městě zůstane zachována,“ ujišťuje Jablonečany primátor a dodává, že Jablonec má samozřejmě zájem na narovnání stávající situace.

Jablonec nad Nisou není prvním městem, které musí řešit potíže s veřejnou dopravou. „Například statutární město Přerov stálo před dvěma lety před podobným problémem. Situace je řešitelná,“ má primátor jasno.

Veřejnou autobusovou dopravu v Jablonci nad Nisou a na Jablonecku zastřešuje Dopravní sdružení obcí Jablonecka (DSOJ), které si dopravní služby objednává u DPMLJ, subdodavatelem dopravního podniku je společnost BusLine, která v Jablonci provozuje 32 autobusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…