Jablonec nad Nisou: Asistenti pomáhali v době koronavirové

06.07.2020 12:20

Rok 2020 je posledním rokem víceletého projektu jablonecké městské policie Asistent prevence kriminality. V roce 2018 na něj MP získala dotaci od Ministerstva vnitra ČR ve výši 1,7 milionu korun.

Jablonec nad Nisou: Asistenti pomáhali v době koronavirové
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Hlavním úkolem asistentů prevence kriminality je pod vedením mentora - strážníka Městské policie Jablonec nad Nisou - pracovat s obyvateli ohroženými sociálním vyloučením.

„Mezi nejčastěji kontrolované lokality patří autobusové nádraží, Tyršovy sady, Dolní a Mírové náměstí, ul. Saskova, dětská hřiště v ul. Nová Pasířská a Havlíčkova a bezprostřední okolí jablonecké přehrady,“ jmenuje oblasti, kde asistenti působí, manažer prevence kriminality Tomáš Svačina.

„V době nouzového stavu asistenti především distribuovali ochranné a dezinfekční prostředky v sociálně slabých rodinách a pomáhali tak zamezit dalšímu šíření viru v rodinách i celém městě,“ dodává Svačina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…