Jablonec nad Nisou: Jablonečtí senioři měřili síly v kuželkárně

16.12.2011 6:30

Vánočním turnajem v kuželkách zakončili jablonečtí senioři podzimní tréninkové období. Hra v kuželky je součástí balíčku pohybových aktivit projektu Ergoterapie pro seniory, který za finanční podpory Libereckého kraje a města Jablonec nad Nisou realizuje Centrum sociálních služeb.

Jablonec nad Nisou: Jablonečtí senioři měřili síly v kuželkárně
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Dalšími pohybovými aktivitami, kterým se senioři věnují v rámci tohoto programu, jsou nordic walking a populární házení šipek.

Kuželky začalo 27 seniorských nadšenců trénovat v září tohoto roku, scházeli se jednou za 14 dní a své snažení zúročili v úterý 13. prosince na Vánočním turnaji v Kuželkárně TJ Bižuterie. Klání se zúčastnila celkem čtyři družstva po pěti závodnících. Jako obvykle převažovaly ženy. “Máme tu ale i chlapy, což je dobře,“ pochvalovala si ředitelka závodu Eva Šichmanová účast čtyř zástupců silnějšího pohlaví. Mužskou menšinu přišel podpořit i místostarosta Petr Tulpa, který se do hry aktivně a s vervou zapojil. Jeho družstvo bohužel nevyhrálo. Štěstí neměla ani skupina, které pomáhala ředitelka Centra sociálních služeb (CSS) Naďa Jozífková. Nikomu to ale nevadilo, sportuje se přece pro radost. A ta v kuželkárně v úterý odpoledne opravdu panovala.

Ceny sportovcům předával spolu s ředitelkou CSS Jozífkovou místostarosta Tulpa a odměnu nejlepším poslal prostřednictvím své asistentky i starosta Beitl, který se osobně nemohl turnaje zúčastnit.

Nějakou tu cenu si odnesli všichni. Členové družstva Žlutých, které obsadilo čestné 4. místo, dostali aspoň lízátko. Třetí příčka patřila Zeleným, kteří naházeli celkem 372 bodů, druzí skončili Červení s 420 body a vítězství vybojovali ziskem 427 bodů Modří ve složení: Libuše Pumerlová, Krista Scholzeová, Libuše Zajíčková, Jiří Svoboda a Erna Kohoutková.  

Celkovou vítězkou turnaje se stala paní Iva Kunová, která během soutěže naházela 147 bodů. Paní Kunová byla jmenována kapitánkou družstva, které bude reprezentovat jablonecké seniory na jarním turnaji v kuželkách v Liberci. Tam se kuželkové zápolení seniorů stalo již tradicí a jarního turnaje se pravidelně účastní i závodníci z Frýdlantu. Koho si do reprezentačního družstva kapitánka Kunová vybere, zatím není jasné. „No radost z toho zrovna nemám,“ kroutila paní Kunová nad svou novou rolí rozpačitě hlavou. Snad si zvykne.

Další zprávy z Jablonce nad Nisou čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …