Jablonec nad Nisou: Jeden tisíc měsíčně na školné u registrovaných subjektů

10.06.2020 9:14

Tisícikorunovou měsíční podporu poskytuje město rodinám dětí, které kvůli nízkému věku nebyly přijaté do městské mateřské školy nebo zapsání brání zdravotní hendikep. Finanční podpora je určená na školné v soukromých zařízeních.

Jablonec nad Nisou: Jeden tisíc měsíčně na školné u registrovaných subjektů
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Soukromá zařízení nabízejí dětem nadstandardní služby v podobě malých kolektivů a s tím související individuální péči, kterou zvláště děti mladší tří let nebo ty hendikepované potřebují. Suplují roli jeslí, které město nezřizuje, a jsou flexibilnější při přijímání dětí i v průběhu školního roku,“ konstatuje náměstek pro oblast humanitní a sociální David Mánek.

Město rodiny finančně podporuje dle stanovených pravidel už od roku 2014. „Částka tisíc korun měsíčně na jedno dítě je určená jako příspěvek na školné v soukromém zařízení na území města pro děti od dvou let s trvalým bydlištěm v Jablonci nad Nisou, pokud oba rodiče doloží potvrzení o zaměstnání a dítě splní docházku minimálně 80 hodin měsíčně,“ vysvětluje Mánek.

Na kalendářní rok 2020 počítá městský rozpočet s částkou 284 tis. korun, z nichž bylo od začátku roku už vyčerpáno celkem 55 tisíc. „Čerpání podpory ovlivnil nouzový stav, kdy některé registrované soukromé subjekty od března do května omezily nebo pozastavily provoz,“ připomíná náměstek Mánek.

Soukromá zařízení, u nichž mohou rodiče uplatňovat měsíční finanční podporu od města, se přihlásí na základě výzvy mezi tzv. registrované subjekty poskytující výchovně vzdělávací služby pro děti od 2 do 5 let. Pro školní rok 2021-2022 je třeba podat přihlášku do 3. července tohoto roku. Pokud zařízení splní daná kritéria, uzavře s ním město na jeden školní rok smlouvu. V době letních prázdnin pak rodiče mohou získat příspěvek jen na jeden měsíc dle svého výběru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…