Jablonec nad Nisou: Krematorium v Jablonci nebude

22.03.2019 16:59

Zastupitelé projednali petici proti soukromému záměru výstavby krematoria

Jablonec nad Nisou: Krematorium v Jablonci nebude
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Dne 25. února 2019 byla na Magistrát města Jablonec nad Nisou doručena petice ve věci nesouhlasu se záměrem výstavby rodinného krematoria v prostoru za hřbitovem a ulicemi Na Roli a Tovární. Petenti požadovali projednání záměru Zastupitelstvem města Jablonec nad Nisou. Jablonečtí zastupitelé na svém jednání 21. března projekt soukromé osoby Ladislava Kopala nepodpořili.

„Pod petici se podepsalo celkem 389 obyvatel města, petice splňovala všechny formální záležitosti, a proto jsme ji na jednání zastupitelstva zařadili,“ říká uvolněný člen rady města pro územní a strategické plánování a participaci Petr Klápště s tím, že záměr již před obdržením petice projednával výbor pro územní plánování a rozvoj města a vydal k němu nesouhlasné stanovisko.

„Argumenty petentů se z velké části shodují s argumenty výboru, kterými odůvodnil nesouhlasné usnesení. Nechceme zavádět novou dopravu do klidné obytné ulice Okružní ani rušit zahrádky, které zajišťují dostatek zeleně a přírodní diverzitu v oblasti. Místní obyvatelé se zároveň obávají kácení stromů a exhalací z provozu krematoria,“ vysvětluje Petr Klápště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…