Jablonec nad Nisou: Město poskytuje prostředky na ochranu veřejnosti

02.04.2020 16:01

Téměř tři stovky balíčků, obsahujících látkovou roušku a letáky s potřebnými telefonními čísly i pokyny, jak roušku užívat a jak se chovat v nouzovém stavu, distribuovalo město do domů s byty zvláštního určení. Další roušky věnovalo soukromému zařízení pro seniory Anavita v ulici U Přehrady.

Jablonec nad Nisou: Město poskytuje prostředky na ochranu veřejnosti
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Celkem jsme společně připravili 260 balíčků a dalších 150 roušek s kapsou na nanofiltry a vše jsme s dobrovolníky rozvezli do DPS Palackého, Novoveské a bytových domů v ulici Boženy Němcové a v Kokoníně i Anaavity,“ konstatuje náměstek primátora David Mánek s tím, že do městských domů pro seniory poputují do konce týdne ještě lahvičky o obsahu 60 ml s dezinfekcí na ruce. 

Kromě roušek uvolnil magistrát také 21 litrů dezinfekčního prostředku na ruce spolku Klára pomáhá, který jej přerozdělí pečujícím osobám, jež se doma starají o nemocné členy rodiny. Odběr dezinfekce na ruce město nabídlo také podnikatelům, kteří poskytují například občerstvení přes výdejní okénko nebo na autobusové nádraží. V nejbližší době také Jablonec plánuje plošnou dezinfekci společných prostor domů, kde žijí senioři, či městské ubytovny, zvýšená hygienická opatření jsou preventivně prováděná také ve všech městských objektech a spočívají hlavně v dezinfekci zábradlí, klik, vstupních dveří, výtahů a zvonků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…