Jablonec nad Nisou: Mezi suvenýry přibylo nově Korálkové víno

22.12.2017 19:13

Návštěvníkům Jablonce nabízí turistické infocentrum nově originální Korálkové víno. Je inspirováno zdejší bižuterií, která do města láká turisty ze všech koutů světa.

Jablonec nad Nisou: Mezi suvenýry přibylo nově Korálkové víno
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Po výroční Jablonecké jablkovici přichází novinka v podobě vína. “Korálkové víno je exkluzivně vyrobeno pro Jablonecké kulturní a informační centrum ve spolupráci s vinaři z Vinařství Lednice Annovino a.s. Pocházejí z Jablonce nad Nisou, mají zde podnikovou prodejnu Dům Vína a k našemu městu mají velmi hezký vztah,” vysvětluje vedoucí turistického infocentra Hanka Herkommerová. “A proč právě Korálkové? Jablonec nad Nisou je ve světě proslavený výrobou bižuterie, skla a korálků. Chtěli jsme připomenout tuto tradici a tematicky rozšířit řadu jabloneckých suvenýrů. Víno je také nepostradatelným doplňkem pro romantické zimní večery na horách,” dodává s úsměvem Hanka Herkommerová.

Korálkové víno existuje ve dvou variantách. Korálkové červené – Rulandské modré a Svatovavřinecké – se vyznačuje tmavou červenou barvou s vůní povidel a červeného ovoce doplněné o toustové tóny. Chuť je harmonická, sametová s mírným zbytkovým cukrem. Doporučujeme jej k pečenému vepřovému masu, k divočině i k různým úpravám hovězího. Korálkové bílé – Rulandské šedé a Tramín červený – má slámově žlutou barvu. Ve vůni se snoubí kořenitost, květnatost, medové a hrozinkové tóny. Chuť je plná, s vyšším zbytkovým cukrem, svěží kyselinou a mírnou mineralitou. Víno lze doporučit k dezertům, uzeným sýrům, paštikám.

Obě vína jsou k zakoupení výhradně v Domě Jany a Josefa V. Scheybalových v Kostelní ulici 1/6 v Jablonci nad Nisou a lahev stojí 139 korun. “Víno nenabízíme jen turistům, ale samozřejmě rádi vidíme mezi našimi zákazníky také místní. Díky originální etiketě s jabloneckým motivem, je to i hezký vánoční dárek. Poprvé se víno prodávalo u příležitosti otevření výstavy Vánoční pohádky s Miloslavem Jágrem o první adventní neděli,” dodává Hanka Herkommerová. Turistické infocentrum má v sortimentu též skleněné zátky na víno s městským znakem Jablonce, vyrobené společností Preciosa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…