Jablonec nad Nisou: Na retenční nádrž máme přidělenou dotaci

27.10.2021 8:38 | Tisková zpráva

Jablonec nad Nisou má přidělenou dotaci na vybudování retenční nádrže, která je součástí projektu Dešťová kanalizace Jablonec n. N. CENTRUM - II. etapa ulice Budovatelů, Soukenná, Dolní náměstí. Celkové náklady dosahují téměř 40 mil. korun, město ze své pokladny zaplatí necelých 24 mil. korun. Práce by měly začít příští rok v dubnu.

Jablonec nad Nisou: Na retenční nádrž máme přidělenou dotaci
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Retenční nádrž má odklonit srážkové vody z jednotné kanalizační sítě, část z nich dočasně zadržet v retenční nádrži a následně bezpečně odvést do Lužické Nisy. Retenční nádrž doplní sedimentační prostor pro předčištění vod a další, ve kterém bude voda pro zpětné využití,“ popisuje projekt náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček.

V současné době odchází srážkové vody do jednotné kanalizační sítě. Ta je proto za silných dešťů často přeplněná, v okolí Anenského náměstí se objevují záplavy a čistírna odpadních vod je nepřiměřeně zatěžovaná. „Nyní je nutné vyhlásit veřejnou zakázku, a to ještě v tomto roce, protože plánovaný termín realizace je duben – září 2022,“ dodává Roubíček.

tabulka

Žádost o dotaci z EU do 144. výzvy Operačního programu Životní prostředí, Prioritní osa 1 - Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní, Specifický cíl 1.3 – Zajistit povodňovou ochranu intravilánu a hospodaření se srážkovými vodami město předložilo loni v listopadu. Rozhodnutí o poskytnutí dotace bylo vydané v srpnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…