Jablonec nad Nisou: Nové parkování pro lidi z Pobřežní

22.07.2021 12:22

Oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu dokončilo úpravu zpevněné plochy u Základní školy v Arbesově ulici na parkoviště. Dvacet míst z celkové kapacity 38 je vyčleněných pro veřejnost. Úprava plochy pro parkování vyšla město na 104 tisíc korun.

Jablonec nad Nisou: Nové parkování pro lidi z Pobřežní
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Nové parkoviště, po kterém už dlouho dobu volala veřejnost z ulice Pobřežní, vzniklo v areálu školy ve mšenské Arbesově ulici. Zdejší občané tak mají k dispozici dvacet nových parkovacích míst. „Ta mohou využít zvláště řidiči, kteří v současné době parkují na chodníku podél ulice Pobřežní,“ říká Zuzana Bencová z oddělení investiční výstavby (OIV) jabloneckého magistrátu s tím, že nájezd na parkoviště je z ulice Arbesova. „Vjezd může být částečně omezený stavbou související s rekonstrukcí plynovodu. Z parkoviště ven se vyjíždí do ulice Pobřežní,“ dodává Bencová. Parkoviště nemá omezenou otevírací dobu, řidiči by však měli respektovat vyhrazené parkování pro školu.

O parkovišti v Pobřežní ulici se jednalo od roku 2015. Tehdy si právě parkoviště vybrali místní z nabídky, co s uvolněným pozemkem po zbouraném objektu. „Máme tu chronický nedostatek parkovacích míst. V panelových domech v Pobřežní ulici je zhruba 130 bytů a k dispozici máme jen 60 parkovacích míst. Prosíme proto ostatní Mšeňáky, aby byli k nám ohleduplní a neprosazovali zde zeleň,“ ozvaly se tehdy hlasy obyvatel, kterých se potřeba parkování bezprostředně týká.

Nové parkoviště nevzniklo přímo na ploše po zbouraném domě, ale na pozemku sousedícím se školou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…