Jablonec nad Nisou: Novou autobusovou linkou přímo do práce

31.03.2016 7:31

V rámci výstavby nového logistického areálu v Rychnově u Jablonce nad Nisou, který je situován mezi rychlostní komunikací I/35 a kostelem Sv. Václava, byla zavedena autobusová linka č. 159. Od 29. února je na lince v platnosti plný rozsah dopravy bez omezení.

Jablonec nad Nisou: Novou autobusovou linkou přímo do práce
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V současné době je zavedeno šest spojů z Liberce a pět do Liberce, jezdí v pracovní dny a jejich časová poloha je přizpůsobena začátkům a koncům směn ve společnosti Inteva Products, která se v areálu také nachází. O nedělích a svátcích jede každým směrem vždy jeden spoj ve večerních hodinách (na noční směnu). Linka vede přes zastávku Liberec – Rochlice a končí na zastávce Rychnov nádraží, kde je možný přestup na železniční dopravu.

Cestující zaplatí za jednotlivou nepřestupní jízdenku 30 Kč jedním směrem a s využitím karty Opuscard 27 Kč. Na osobní Opuscard lze využít časových kupónů pro oba směry libovolně, a to na 7 dní za 216 Kč, na 30 dnů za 810 Kč a na 90 dnů 2187 Kč.

Linka doplňuje nabídku spojení vlakem z Rychnova do Liberce

Veřejná doprava Libereckého kraje se snaží reagovat na potřeby obyvatel. Nová linka č. 159 nabízí dostatečnou kapacitu jak zaměstnancům nově otevřeného areálu společnosti Inteva Products v Rychnově u Jablonce n. N., tak ostatním cestujícím. „Linka doplňuje dnešní nabídku spojení vlakem z Rychnova do Liberce. Věříme, že i občané Rychnova linku využijí. Zajímavá možnost spojení do Liberce se nabízí i lidem z Pulečného, protože mezi linkami 159 a 101 je v Rychnově návaznost,“ říká Otto Pospíšil, zástupce ředitele společnosti KORID LK.

„Jsme rádi, že jsme se s Libereckým krajem dohodli a že bylo možné linku pro naše zaměstnance zavést,“ říká Hana Černá ze společnosti Inteva. „Naše společnost na provoz linky přispívá, takže je i v našem zájmu, aby naši zaměstnanci linku využívali. Věříme, že s ní budou spokojeni,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…