Jablonec nad Nisou: Ojedinělou práci Protěže město ocenilo dotací

22.03.2018 18:18

Padesátitisícovou dotaci z rozpočtu města získá liberecké Centrum Protěž, z. ú. Zastupitelé individuální dotaci na činnost asistovaných kontaktů pro děti ohrožené konfliktem rodičů odsouhlasili.

Jablonec nad Nisou: Ojedinělou práci Protěže město ocenilo dotací
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Činnost asistovaných kontaktů Centra Protěž využívá oddělení sociálně právní ochrany dětí jabloneckého magistrátu (OSPOD). „Práce organizace Protěž je pro nás vysoce potřebná zvláště v komplikovaných případech rodičovských sporů o děti, když jeden z rodičů kontaktu s dítětem brání nebo když je narušený vzájemný vztah mezi dítětem a rodičem. Velkým přínosem je fakt, že nejde o pouhou přítomnost třetí osoby (sociálního pracovníka) u kontaktu rodiče a dítěte, ale také o sociální a terapeutickou práci s celou rodinou,“ zdůvodňuje poskytnutí dotace z městského rozpočtu vedoucí OSPOD Radka Němečková.  

Činnost asistovaných kontaktů Centra Protěž na Jablonecku je ojedinělá a žádná jiná organizace jí v takovém rozsahu a tímto způsobem neposkytuje. Pro kvalitní výkon sociálně-právní ochrany je potřebná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…