Jablonec nad Nisou: Olše nahradily topoly správně

26.11.2019 10:01

Obyvatelé ulice Letohradská doručili jabloneckým zastupitelům petici za obnovení topolové aleje. Ta byla vykácená kvůli zdravotnímu stavu stromů a nahradila ji nová výsadba.

Jablonec nad Nisou: Olše nahradily topoly správně
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Vykácených bylo celkem 35 topolů, z nichž 13 rostlo na pozemku SŽDC. Za vykácené stromy vysadil magistrát 24 dřevin nových. „Podle mých informací bylo odstranění aleje s ohledem na zdravotní stav topolů nezbytné, a to i vzhledem k blízkosti železniční trati, na níž je vlastník povinen zajistit bezpečnost. Ani nesouhlas občanů s kácením nezbavuje vlastníka, tedy město nebo správu železničních cest, odpovědnosti uložené zákonem, tedy zajištěním bezpečnosti a ochrany zdraví,“ říká primátor města Jiří Čeřovský.

„Vzhledem k tomu, že alej je velmi blízko železniční trati, nově se tu vysázely olše šedé, kultivar Aurea, který dorůstá menších rozměrů, dosáhne zhruba 8 – 10 metrů výšky, což byla jedna z podmínek SŽDC,“ informuje vedoucí oddělení správy veřejné zeleně Štěpánka Gaislerová. Jablonečtí radní proto vzali petici obyvatel z Letohradské na vědomí a potvrdili předchozí usnesení rady z října 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…