Jablonec nad Nisou: Opravy tramvajové trati uzavřou ulici Libereckou

29.03.2023 16:59 | Tisková zpráva

Od 1. dubna se v Jablonci nad Nisou pro veškerou dopravu uzavře ulice Liberecká od okružní křižovatky v ulici Tovární po křižovatkou s ulicí Budovatelů. Důvodem uzavírky jsou práce na tramvajové trati, které by měly trvat do poloviny května.

Jablonec nad Nisou: Opravy tramvajové trati uzavřou ulici Libereckou
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Náhradní autobusová doprava linky č. X11 povede po objízdné trase ze zastávky Brandl ulicemi Tovární, Rýnovická, Liberecká a Budovatelů do zastávky Jablonec n. N., Tyršovy sady,“ říká tisková mluvčí Dopravního podniku měst Liberec a Jablonec nad Nisou DPMLJ Martina Poršová a pokračuje: „Kvůli uzavírce se na lince č. X11 přesunou zastávky Liberecká. 

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí
Ve směru do Tyršových sadů budou autobusy náhradní dopravy stavět v ulici Liberecká (společná zastávka s linkou č. 104 MHD), ve směru do Liberce v zastávce Budovatelů (společná s linkou č. 104 MHD). Kvůli objízdné trase budou spoje linky MHD č. X11 z Jablonce nad Nisou odjíždět o 3 min. dříve oproti stávajícímu jízdnímu řádu platnému do 31. 3. 2023. Nové jízdní řády a mapa s objízdnou trasou linky č. X11 jsou dostupné ZDE.“

Mapa - objízdná trasa autobusu X11 ZDE

Objízdná trasa od Liberce bude pro veškerou dopravu odkloněná na OK Tovární směrem na Tanvald k OK Rýnovická (u benzínové pumpy Shell) a poté centrem města na ulici Pražská a dále na Turnov a Železný Brod ulicí Nová Pražská. Z centra města na Vratislavice je nejlépe jezdit rychlostní komunikací z Rýnovic do Liberce.

Dopravní změny v souvislosti s uzavřením části ulice Liberecká se dotknou i dalších ulic. Provoz pouze v jednom směru bude možný v ulici U Nisy u křižovatky s ulicí Liberecká, úplně uzavřená bude u spodního výjezdu u čp. 3715/49 ulice Na Vršku. Uzavírky budou platit dle postupu prací na rekonstrukci tramvajové trati, povolené jsou do 14. května.

Další uzavírky v Jablonci nad Nisou

Od 1. dubna se úplně uzavře ulice Stará Osada od křižovatky s ulicí Československé armády. Důvodem uzavírky, která potrvá do konce května, bude budování sjezdu včetně přeložek inženýrských sítí a úprava autobusové zastávky.

Od 3. dubna se v Jablonci nad Nisou úplně uzavře ulice Perlová kvůli opravě dláždění. Ulice Perlová bude uzavřená od křižovatky s ulicí 5. května k mostu přes Lužickou Nisu, a to do 21. dubna. Objízdné trasy jsou vedené obousměrně po přilehlých komunikacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …