Jablonec nad Nisou: Opravy tramvajové trati uzavřou ulici Libereckou

29.03.2023 16:59 | Tisková zpráva

Od 1. dubna se v Jablonci nad Nisou pro veškerou dopravu uzavře ulice Liberecká od okružní křižovatky v ulici Tovární po křižovatkou s ulicí Budovatelů. Důvodem uzavírky jsou práce na tramvajové trati, které by měly trvat do poloviny května.

Jablonec nad Nisou: Opravy tramvajové trati uzavřou ulici Libereckou
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Náhradní autobusová doprava linky č. X11 povede po objízdné trase ze zastávky Brandl ulicemi Tovární, Rýnovická, Liberecká a Budovatelů do zastávky Jablonec n. N., Tyršovy sady,“ říká tisková mluvčí Dopravního podniku měst Liberec a Jablonec nad Nisou DPMLJ Martina Poršová a pokračuje: „Kvůli uzavírce se na lince č. X11 přesunou zastávky Liberecká. 

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí
Ve směru do Tyršových sadů budou autobusy náhradní dopravy stavět v ulici Liberecká (společná zastávka s linkou č. 104 MHD), ve směru do Liberce v zastávce Budovatelů (společná s linkou č. 104 MHD). Kvůli objízdné trase budou spoje linky MHD č. X11 z Jablonce nad Nisou odjíždět o 3 min. dříve oproti stávajícímu jízdnímu řádu platnému do 31. 3. 2023. Nové jízdní řády a mapa s objízdnou trasou linky č. X11 jsou dostupné ZDE.“

Mapa - objízdná trasa autobusu X11 ZDE

Objízdná trasa od Liberce bude pro veškerou dopravu odkloněná na OK Tovární směrem na Tanvald k OK Rýnovická (u benzínové pumpy Shell) a poté centrem města na ulici Pražská a dále na Turnov a Železný Brod ulicí Nová Pražská. Z centra města na Vratislavice je nejlépe jezdit rychlostní komunikací z Rýnovic do Liberce.

Dopravní změny v souvislosti s uzavřením části ulice Liberecká se dotknou i dalších ulic. Provoz pouze v jednom směru bude možný v ulici U Nisy u křižovatky s ulicí Liberecká, úplně uzavřená bude u spodního výjezdu u čp. 3715/49 ulice Na Vršku. Uzavírky budou platit dle postupu prací na rekonstrukci tramvajové trati, povolené jsou do 14. května.

Další uzavírky v Jablonci nad Nisou

Od 1. dubna se úplně uzavře ulice Stará Osada od křižovatky s ulicí Československé armády. Důvodem uzavírky, která potrvá do konce května, bude budování sjezdu včetně přeložek inženýrských sítí a úprava autobusové zastávky.

Od 3. dubna se v Jablonci nad Nisou úplně uzavře ulice Perlová kvůli opravě dláždění. Ulice Perlová bude uzavřená od křižovatky s ulicí 5. května k mostu přes Lužickou Nisu, a to do 21. dubna. Objízdné trasy jsou vedené obousměrně po přilehlých komunikacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…