Jablonec nad Nisou: Potřebuje vaše kulturní památka opravit? Požádejte o dotaci

04.07.2019 9:15

Od 10. července mohou majitelé kulturních památek v městské památkové zóně v Jablonci nad Nisou žádat o dotaci na jejich obnovu a restaurování z programu Ministerstva kultury pro rok 2020. Žádosti je možné podávat na oddělení dotací jabloneckého magistrátu do 30. září.

Jablonec nad Nisou: Potřebuje vaše kulturní památka opravit? Požádejte  o dotaci
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Vlastníci kulturních památek, které se nachází v jablonecké městské památkové zóně, mohou prostřednictvím města získat na jejich obnovu dotaci poskytovanou Ministerstvem kultury, a to v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Použít ji však musí pouze na úhradu nákladů spojených se zachováním a obnovou autentických prvků a konstrukcí kulturní památky, tzn. například na obnovu střechy, oken, fasády apod.,“ říká vedoucí oddělení dotací Iveta Habadová.

Žádosti o zařazení do programu Ministerstva kultury na rok 2020 včetně povinných příloh lze podávat na oddělení dotací od 10. července do 30. září do 17 hod. Bližší informace včetně podmínek, formuláře žádosti, kontaktní osoby atd. jsou na webových stránkách města www.mestojablonec.cz v sekci Životní situace – Památková péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…