Jablonec nad Nisou: Při pietním aktu promluví zkušení politici i studenti

15.11.2019 13:10

Třicáté výročí sametové revoluce a Mezinárodní den studentů si v Jablonci nad Nisou připomenou pietním aktem, sportovně-kulturním mítinkem před radnicí i kytarovým koncertem v kostele sv. Anny. Součástí oslav budou také mimořádně otevřené výstavy.

Jablonec nad Nisou: Při pietním aktu promluví zkušení politici i studenti
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Pietní akt začne u památníku Bojovníkům za svobodu vlasti 1938-1945 a obětem bezpráví 1978-1989 v parku v ulici Generála Mrázka ve 13 hodin a kromě představitelů města zde promluví také dva zástupci mladé generace, studenti jabloneckého Gymnázia U Balvanu Filip Matula a Tomáš Hejkal. „O hodinu později je připravený velký happening před radnicí na Mírovém náměstí nazvaný Studenti sobě. Diváci uvidí Freestyle show na MTB kole jezdce Vilibalda Vítka a představí se písničkáři Michal Horák a Tomáš Hejkal,“ zve na Mírové náměstí Lucie Kocourková z jabloneckého magistrátu. Další program pak pokračuje v kostele sv. Anny. Tady Jablonecké kulturní a informační centrum připravilo od 17 hodin koncert kytaristy Štěpána Raka.

Milovníci výstav budou mít v neděli poslední možnost zhlédnout venkovní panely v ulici Komenského, kde je expozice fotografií nazvaná Před listopadem ´89. „Mimořádně v neděli bude možné navštívit také výstavu Svědectví 68-89/Třicet let svobody v Domě Scheybalových, a to od 10 do 17 hodin,“ připomíná ředitel JKIC Petr Vobořil s tím, že od 10 do 15 hodin bude k vidění také výstava Rekreace za rohem v kostele sv. Anny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…