Jablonec nad Nisou: První den s novými autobusy

02.02.2021 9:15

Chvíli po nedělní půlnoci vyjely první autobusové spoje nového dopravce Umbrella Coach & Buses z Rychnova u Jablonce nad Nisou. Společnost tak zahájila od 1. února dvouleté působení na Jablonecku. Kromě jednoho zamrzlého autobusu na Maxově jezdily vozy bez větších obtíží.

Jablonec nad Nisou: První den s novými autobusy
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Od první linky sledoval provoz nového dopravce ředitel Jablonecké dopravní, a.s. (JD), Luboš Wejnar. „Brzy ráno vyjely všechny linky, občas se objevila drobná zpoždění, ale vše probíhalo v pořádku. Větší problém se objevil po 7 hodině, kdy zamrzl autobus na Maxově. Dopravce jej však nahradil jiným, a tak celkové zpoždění bylo nějakých 20 minut,“ popisuje první den nového dopravce Wejnar.

Anketa

Chcete Prymulu zpět coby ministra zdravotnictví?

29%
58%
hlasovalo: 10480 lidí

Všechny autobusy jsou také vybavené novým odbavovacím systémem, jenž financuje Liberecký kraj prostřednictvím společnosti KORID LK. Finanční podporu na pořízení a servis zařízení ve výši 600 tis. korun na rok 2021 schválila rada kraje loni v říjnu. „Předpokládali jsme, že systém bude vykazovat nějaké chyby, že by odbavení mohlo mít problémy zvláště tam, kde je nedostatečné pokrytí signálem. Ale překvapivě bankovní karty fungovaly. Problémy jsou s odbavením starších karet OPUSCARD. Aktuálně dodavatel odbavovacích zařízení řeší odstranění tohoto problému,“ komentuje stav ředitel JD, a.s.

Už během prvního dne se objevily také první pozitivní ohlasy. „Veřejnost kladně hodnotí novou linku č. 103, která spojuje centrum s areálem nemocnice. Připomínky jsou ke změněným spojům v lokalitě Horní Proseče,“ připomíná Luboš Wejnar s tím, že veřejnost může své náměty a připomínky posílat přímo na Jabloneckou dopravní, a to na e-mailovou adresu jabloneckadopravni@mestojablonec.cz.

„Na všechny náměty a připomínky jsou dva měsíce, tedy do konce března. V průběhu dubna je vyhodnotíme a na jejich základě pak vedení linek nebo četnost spojů upravíme,“ vyzývá cestující ke spolupráci ředitel JD Luboš Wejnar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…