Jablonec nad Nisou: První nové stánky budou U prutu

17.10.2022 16:01 | Tisková zpráva

Nejdéle příští koupací sezónu bude stát první část zázemí u jablonecké přehrady. Staveniště v místě U prutu předalo statutární město Jablonec nad Nisou vybranému zhotoviteli, společnosti DR Development, a.s. Stavba první části vyjde na 12 296 827 korun, hotovo by mělo být do konce dubna příštího roku.

Jablonec nad Nisou: První nové stánky budou U prutu
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Po dokončení bude na mšenském břehu přehrady soubor kontejnerových dřevěných staveb, v nichž bude prodejna občerstvení včetně zázemí a skladu, kryté venkovní sezení a toalety. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí
„Nyní si zhotovitel připravuje staveniště včetně příjezdové komunikace a betonových základů, předmětem komplikací je rozvodný sloupek ČEZ. Moduly si pak připraví ve svých dílnách tak, aby u přehrady už jen kompletoval jednotlivé díly,“ říká náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček s tím, že právě tento objekt bude připravený tak, aby mohl návštěvníkům přehrady v případě zájmu sloužit celoročně. „Bude však připravený i technický postup, jak zázemí zazimovat,“ dodává náměstek. 

Architektonická soutěž na Objekty zázemí a okolí jablonecké přehrady byla vyhlášená v červenci 2020, vítězně ze soutěže vyšel návrh Ing. arch. MgA. Marka Přikryla z ateliéru PROKŠ PŘIKRYL ARCHITEKTI.  Vítězný návrh území kolem přehrady vizuálně propojil, očistil a navázal na krajinu. „Základním spojovacím článkem jsou modulární objekty, které jsou opakovatelné, s čitelnou konstrukcí, provozem a uzavíratelnou ochrannou obálkou, jasně vymezující den/noc, otevřeno/zavřeno nebo léto/zima. Polaritu zdůrazňuje kontrastní barevnost vnitřku/vnějšku,“ říká se v návrhu architekta Přikryla. Charakteristickým rysem navržených objektů jsou lámací dveře tvořící fasádu a kryté zápraží. Různé objekty tvoří jednotlivé moduly o velikosti 6 x 6 metrů, v nichž může být kiosek s občerstvením, hygienické zázemí, převlékárny, sezení nebo sklady. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…