Jablonec nad Nisou: Rozhodování o změnách podmiňuje územní studie

27.01.2019 14:49

Zastupitelé města Jablonec nad Nisou vzali na vědomí územní studii ÚS4 – Širší centrum. Ta měla prověřit možnosti území v bezprostřední blízkosti plánovaného dopravního terminálu a parkovacího domu v ulici Kamenná.

Jablonec nad Nisou: Rozhodování o změnách podmiňuje územní studie
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Studii od září do prosince loňského roku zpracovávala firma DOMYJINAK, s. r. o., která zvítězila v architektonické soutěži na návrh Terminálu veřejné osobní dopravy v Jablonci nad Nisou. Lokalita územní studie je ohraničená ulicemi Lipanskou, Kamennou, třídou 5. května přechází přes autobusové nádraží na bývalý Ovocný trh a zahrnuje i okolí křižovatky Mostecké – Podhorské – Mlýnské. „Studie poslouží jako podklad pro rozhodování v území neřešeném projektem výstavby terminálu bez potřeby změn územního plánu,“ vysvětluje vznik studie náměstek pro rozvoj města Jakub Chuchlík.

Zbývající část území mimo projekt terminálu veřejné dopravy zpracuje budoucí urbanistická studie Širší centrum - Lužická Nisa. „Ta již může předpokládat potřebu určitých změn územního plánu. V současné době její pracovní verzi připomínkuje výbor pro územní plánování a rozvoj města,“ dodává Chuchlík.

Aktuální Územní plán města Jablonec nad Nisou schválili zastupitelé v květnu 2017. „Tato nová územně plánovací dokumentace vymezuje 17 lokalit, kde je rozhodování o změnách v území podmíněno zpracováním územní studie. Územní studie ÚS 4 – Širší centrum je jednou z nich,“ konstatuje vedoucí oddělení územního plánování Michaela Smrčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…