Jablonec nad Nisou: Stavba v Palackého ulici postupuje do závěrečné etapy

29.10.2021 11:07 | Tisková zpráva

Během čtvrtka 28. října se změnilo dopravní značení v křižovatce ulic Palackého – Riegrova. Nově je průjezdná ulice Palackého ve směru od Mšena po křižovatku s ulicí U Přehrady v obou pruzích, uzavřený je jeden pruh ulice Riegrova, kde se začíná pracovat na odbočovacím pruhu do Mšena.

Jablonec nad Nisou: Stavba v Palackého ulici postupuje do závěrečné etapy
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Stavební práce na rekonstrukci křižovatek ulice Palackého s ulicemi U Přehrady a Riegrova se posouvají do další etapy. „V současné chvíli se dokončují chodníky na křižovatce ulic Palackého a U Přehrady, umístěné jsou i nové inteligentní semafory a stožáry osvětlení. Stavba se nyní přesouvá do ulice Riegrova, kde se bude stavět odbočovací pruh do Mšena. Průjezd křižovatkou Palackého – Riegrova budou řídit světla,“ vysvětluje nový dopravní režim v důležitém dopravním uzlu v ulici Palackého v blízkosti přehrady Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Do konce listopadu stavbaři postoupí ještě z pruhu v sousedství bývalého Jablonexu do pruhu k restauraci Ex. Na této straně budou také umístěné chytré semafory a opravené chodníky. Stavební práce pak završí celoplošný povrch částí komunikací, které prošly přestavbou.

V této části města se začalo pracovat v srpnu, cílem bylo odstranit havarijní stav semaforů a rozšířit ulici Riegrova o odbočovací pruh do Mšena. V budoucnu se počítá s vytvořením cyklopruhů mezi Horním náměstím a hasičskou zbrojnicí ve Mšeně. Veškeré práce včetně nového povrchu a nové světelné signalizace byly odhadnuté na necelých 17,5 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…