Jablonec nad Nisou: Toalety budou otevřené do osmé večerní

29.05.2020 8:36

Okolo jablonecké přehrady je šest toalet. Ty už jsou v současné době otevřené, ale ve všední dny pouze do 18 hodin. Od začátku června budou za hezkého počasí otevřené všechny každý den do 20 hodin. Pokud se ochladí, pak budou v provozu pouze dvě z nich.

Jablonec nad Nisou: Toalety budou otevřené do osmé večerní
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

U vodní nádrže Mšeno spravují Technické služby Jablonec (TSJ) celkem šest veřejných toalet: buňky proti městské hale a u stánku Základna za Povodím Labe, zděné sociální zařízení u příjezdové cesty k sauně u bývalé Bižuterie, další jsou u beachvolejbalových hřišť, U Prutu a zrekonstruované zděné toalety jsou na Tajvaně. V současné době jsou otevřené od osmé hodiny ráno do 18 hodin ve všední dny a do 20 hodin o víkendu a starají se o ně TSJ. „Pouze zrekonstruované toalety na Tajvaně mají obsluhu, kterou v minulých letech zajišťovali pracovníci na VPP, “ říká Dana Försterová z odboru technického jabloneckého magistrátu. 

V minulých letech byla WC v provozu od 1. června do 31. srpna. „Vzhledem ke stále teplejšímu počasí na jaře se prodlužuje sezóna u přehrady, i když není počasí na koupání. Proto se otevírají vždy jedny toalety na východním břehu za stánkem Základna a jedny na břehu západním U Prutu,“ komentuje stav Försterová s tím, že letos se během nouzového stavu a příznivého počasí návštěvnost u přehrady zvýšila, toalety tak bylo třeba otevřít už od 23. dubna, a to od pondělí do pátku v době 12-18 hodin a o víkendu a svátcích do 20 hodin. „Kvůli zvýšeným hygienickým požadavkům probíhá úklid toalet nepřetržitě, uklízí se a doplňují mýdla, dezinfekce, toaletní papír i papírové utěrky,“ tvrdí Dana Försterová.

Od 1. června budou toalety za pěkného slunečného počasí otevřené všechny, mimo Tajvanu, od 10 do 20 hodin, pokud počasí nebude vhodné na koupání, budou otevřená jen dvě sociální zařízení – U Prutu a u Základny. Úklid bude v každém případě probíhat jednou za dvě hodiny.  WC na Tajvanu mají jiný režim, jsou s obsluhou a otevřené budou od 12 do 20 hodin. 

Toalety u přehrady měly původně sloužit návštěvníkům vodní nádrže. Postupem let v jejich blízkosti vznikaly stánky s občerstvením a dnes slouží toalety i pro jejich zákazníky. Od roku 2010 uzavírá proto město se stánkaři smlouvy o užívání toalet s tím, že za úhradu je stánkaři mají právo užívat i po zavírací době, tedy po 20 hodině, a to v termínu od 15. dubna do 15. září.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…